Második magyarországi üzemét építi a Rehau - VIDEÓ RIPORT

Második magyarországi üzemét építi a Rehau - VIDEÓ RIPORT

2018. 09. 14.

Második üzemét építi fel Magyarországon a Rehau

Elhelyezték a polimer specialista Rehau nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként felépülő új magyar gyártóegységének alapkövét Újhartyánban. A piacvezető svájci autóipari beszállító 40 milliárd forint értékű beruházással létesülő üzeme az egyik legmodernebb lesz a vállalat globális hálózatában. A több mint 700 új munkahelyet létesítő újhartyáni egységben az autóipar számára készülnek majd lakkozott külső alkatrészek. Az alapkőletételi ünnepségkeretében a vállalat vezetői, valamint magyar kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá.

A Rehau hét évtizedes tudásával a polimer alapú rendszermegoldások piacvezető szállítójává vált az építőipar, az autóipar és számos más iparág területén is. Termékpalettáján megtalálhatók többek között a nyílászáró- és függönyfaltechnika rendszerek, hagyományos és megújuló energiára épülő fűtő-hűtő rendszerek, víz-, egyéb vezetékrendszerek, ipari csőrendszerek, valamint távhőellátő megoldások. Napjainkban a svájci vállalat öt kontinensen, több mint 50 országban, több mint 180 telephellyel van jelen. 2017-ben a vállalatcsoport globálisan több mint 20 000 fő foglalkoztatása mellett több mint 3,5 milliárd eurónyi árbevételt realizált.

Magyarországon a Rehau 25 éve van jelen értékesítési irodájával, győri üzemükben pedig már több mint 400 fő dolgozik műanyag termékek gyártásán. Az újhartyáni beruházással párhuzamosan Győrben elindult egy mintegy 10 millió euró értékű fejlesztés, ennek eredményeként bővül a kapacitás, illetve további 100 új munkahely jön létre a győri járműipari körzetben.

A Rehau második magyarországi üzeméről a svájci vállalat nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként 2018. év elején született döntés. A 40 milliárd forintos beruházás keretében a következő két évben épül az új gyártóegység Újhartyánban, ahol többek között lakkozott műanyag lökhárítókat és légterelőket fognak gyártani az autóipar számára. A telek nagysága hozzávetőlegesen 400 000 négyzetméter, melyből az üzem mintegy 63 000 négyzetméteren fog elterülni. Helyet kap egy nagy kiterjedésű fröccsöntő csarnok és egy szerelőcsarnok, valamint egy ultramodern és környezetbarát lakkozó csarnok.

A Rehau a negyedik svájci, 2018-ban a második, összesen a 78. stratégiai partnere a magyar kormánynak, amely vállalatok összesen 175 000 embernek adnak munkát.

A hazai járműipar termelési értéke – az évek óta tartó folyamatos növekedés eredményeként – 2017-ben átlépte a 8000 milliárd forintos értéket, amely a teljes feldolgozóipari termelés 28,7%-át jelenti. Az előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi versenyképességét jól mutatja, hogy az export súlya a teljes termelés 92%-át tette ki a tavalyi esztendőben.

Kapcsolódó cikkek