Csúcstechnológiás fejlesztéssel bővíti állateledel gyártó kapacitásait a Nestlé

Csúcstechnológiás fejlesztéssel bővíti állateledel gyártó kapacitásait a Nestlé

2023. 01. 13.

Automatizált raktárral és 35 ezer négyzetméteres gyártóüzemmel bővül a Nestlé Hungária Kft. büki telephelye egy közel 140 milliárd forintos fejlesztés keretében, amely 250 új munkahelyet teremt.

A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a svájci tulajdonú Nestlé 189 országban van jelen világszerte. A vállalatcsoport Magyarországon budapesti központtal működik, és három gyárat üzemeltet Szerencsen, Diósgyőrben, valamint Bükön, összesen több mint 2500 embernek adva munkát.

A büki telephely a vállalatcsoport állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja, ahonnan több mint 50 országba exportálnak termékeket. A társaság folyamatosan végez fejlesztési célú beruházásokat, a mostani bejelentés pedig a raktár- és gyártókapacitások jelentős bővítésére irányul. 

A közel 140 milliárd forintos projekt keretében 2023 végéig új 35 ezer négyzetméteres gyártó üzem és egy csúcstechnológiával felszerelt, 16.500 négyzetméteres raktár épül, ahol számítógéppel vezérelt tároló- és visszakeresési rendszert (ASRS) alkalmaznak majd.

A mai napon bejelentett projekt 2020 óta az állateledel-gyártó egység fejlesztésére bejelentett beruházások sorában a harmadik jelentős fejlesztés. Az új üzem mintegy 100 ezer tonna kapacitással fog működni, és ahogy Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója hozzátette, a beruházás nemcsak a 250 új munkahely miatt fontos, hanem keresletélénkítő hatása is van, hiszen ezzel tovább emelkedik a magyar beszállítóktól érkező mezőgazdasági alapanyagok mennyisége.
 

Kapcsolódó cikkek