Elhelyezték a Krones új debreceni üzemének alapkövét
HIPA

Elhelyezték a Krones új debreceni üzemének alapkövét

2018. 07. 17.

Elhelyezték a Krones új debreceni üzemének alapkövét

Következő fázisába lépett a 2017 októberében bejelentett beruházás: letették a ital automatákat és palackozó rendszereket gyártó német Krones AG legújabb debreceni gyártóegységének alapkövét, amely a vállalat első Németországon kívüli európai egysége. Az 49 millió euró, vagyis 14,9 milliárd forint értékű beruházás eredményeként 500 munkahely jön létre a következő években, a termelés pedig a tervek szerint alig egy év múlva indul.

A gyártás már 2019 második felében elindulhat

Az 1951-ben alapított német Krones AG a töltés- és a csomagolástechnika területeihez tervez, fejleszt és gyárt gépeket és komplett rendszereket. Berendezéseik palackok, dobozok és alakos tartályok millióit dolgozzák fel naponta, elsősorban sörgyárakban, üdítőital-gyárakban, valamint a vegy-, gyógyszer- és kozmetikai iparban. A ma már több mint 5000 szabadalommal és 90 leányvállalattal és telephellyel rendelkező konszern több mint 15 000 főt foglalkoztat világszerte.

Az európai kapacitások bővítésének legújabb állomásaként a vállalat a magyarországi lokáció mellett döntött. Debrecen mellett szólt mindenekelőtt a jó logisztikai kapcsolat, a fejlett infrastruktúra, a kiválóan képzett szakemberek, valamint az egyetem és a duális szakképzés által nyújtott képzési lehetőségek. A debreceni üzem a legkorszerűbb technológiával lesz felszerelve és csakúgy, mint Németországban, a hazánkban történő gyártásban és szerelésben is magasan képzett szakmunkásokat, illetve mérnököket foglalkoztatnak majd.

A Krones második európai pilléreként tekint a debreceni egységre mind a gépalkatrészek gyártását, mind a berendezések alkotóelemeinek összeszerelését figyelembe véve. A gyártás már 2019 második felében elindulhat, a 2018 és 2020 közötti teljes beruházási volumen 14,9 milliárd forint, de a további tervek között szerepel bizonyos mérnöki tervezési folyamatok Magyarországra telepítése is.

Kapcsolódó cikkek