Első nemzetközi látogatásán Magyarországra érkezett a Site Selectors Guild delegációja
HIPA

Első nemzetközi látogatásán Magyarországra érkezett a Site Selectors Guild delegációja

2017. 11. 09.

A Site Selectors Guild tanácsadói a HIPA épületében

Magyarország az első nemzetközi állomás Észak-Amerikán kívül, ahol a világ egyik legelismertebb, beruházási helyszínkiválasztással foglalkozó tanácsadó testülete látogatást tesz, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) meghívására. A nemzetközi tanácsadók célja, hogy a látogatás keretében részleteiben megismerkedjenek a magyarországi beruházási lehetőségekkel, ezáltal az ügyfélkörükbe tartozó nemzetközi vállalatoknál Magyarország pozíciója jelentősen erősödhet.

A HIPA képviselői és az SSG telephelyválasztási szakemberei egyeztetnek a HIPA székházban

A Site Selectors Guild (SSG) az egyetlen olyan független szakmai szervezet, amely a világ legkiválóbb helyszínkiválasztással foglalkozó tanácsadóit tömöríti. Ezen tanácsadók feladata, hogy a hozzájuk forduló különböző nagyvállalatok nemzetközi terjeszkedéséhez megfelelő helyszíneket találjanak, együttműködve az egyes országok befektetési ügynökségeivel. A szervezetbe kizárólag szigorú kritériumoknak megfelelő, szerteágazó tapasztalattal rendelkező szakemberek nyerhetnek felvételt, legalább az egyik tag ajánlása által.

Az SSG Advisory Forum keretében 2017. november 9-10. között a szervezet nyolc, nemzetközi projektekkel foglalkozó tanácsadója érkezik Magyarországra a HIPA meghívására. A kétnapos rendezvény során a szakemberek megismerkedhetnek a Magyarország stratégiai földrajzi elhelyezkedéséből és fejlett infrastruktúrájából adódó egyedi előnyökkel, a befektetési szempontból kiemelten kezelt kilenc ágazattal, a hazai szabályozási és adózási környezettel, valamint az egyedi kormánydöntésen (EKD) alapuló beruházás-támogatási rendszerrel.

A tanácsadóknak bemutatkozik Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged városa, valamint részletesen megismerkedhetnek a Zalaegerszegen épülő komplex, hagyományos és önvezető autók tesztelésére és fejlesztésére egyaránt alkalmas, Európában is egyedülálló járműipari tesztpálya projekt részleteivel. A kedvező magyarországi befektetési környezetről a vegyes kamarák illetve több nagy nemzetközi tanácsadó cég képviselőitől kaptak tájékoztatást.

Az SSG szakértői a budapesti ingatlanpiaci helyzetről is részletes tájékoztatást kaptak

A tanácsadók kifejtették, hogy úgy látják, a magyar gazdaság elmúlt éves fejlődése valódi sikertörténet, ténylegesen elindult a „Made in Hungary" irányából az „Invented in Hungary" felé, vagyis egyre nő azon vállalatok száma, akik fejlesztési tevékenységet végeznek Magyarországon. Ezt a folyamatot tovább támogatják a folyamatosan csökkenő adóterhek, például Európa legalacsonyabb 9%-os társasági adója, vagy a folyamatosan csökkenő szociális hozzájárulás, továbbá az egyedi kormánydöntésen alapuló (EKD) támogatási rendszer változásai is, amely K+F és technológia-intenzív támogató formulákkal is kiegészült.

Kapcsolódó cikkek