Tovább erősödik a HIPA és a Site Selectors Guild együttműködése
HIPA

Tovább erősödik a HIPA és a Site Selectors Guild együttműködése

2020. 03. 13.

Tovább erősödik a HIPA és a Site Selectors Guild együttműködése

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) immár harmadik alkalommal vett részt szakmai partnerként Site Selectors Guild (SSG) éves konferenciáján, ezúttal Atlantában. A világ egyik legelismertebb, beruházási helyszínkiválasztással foglalkozó tanácsadó testülete és a HIPA évek óta együttműködik, melynek eredményként 2017-ben a szervezet első nemzetközi látogatását Magyarországra tette.

A Site Selectors Guild (SSG) az egyetlen olyan független szakmai szervezet, amely a világ legkiválóbb helyszínkiválasztással foglalkozó tanácsadóit tömöríti. Ezen tanácsadók feladata, hogy megfelelő helyszíneket találjanak a hozzájuk forduló különböző nagyvállalatok nemzetközi terjeszkedéséhez, együttműködve az egyes országok befektetési ügynökségeivel. A szervezetbe kizárólag szigorú kritériumoknak megfelelő, szektorokon átívelő tapasztalattal rendelkező szakemberek nyerhetnek felvételt, legalább az egyik tag ajánlása által.

Az SSG minden évben az Amerikai Egyesült Államok egyik városában rendezi meg konferenciáját, ahol a szervezet tagjai, valamint a partnerek és meghívott szakértők összegyűlve megvitatják a legfontosabb globális és lokális trendeket, változásokat. Az esemény a HIPA számára kivételes lehetőség a hazai üzleti és befektetési környezet bemutatására, illetve a kapcsolatépítésre, a már elindult együttműködések továbbfejlesztésére, hiszen ilyen koncentrált szakmai közönség a világon sehol máshol nem áll rendelkezésre. A Guild tagjai közül jelenleg is számos olyan tanácsadóval folynak egyeztetések, akik új befektetőket hoztak, illetve hozhatnak Magyarországra a következő években.

Az atlantai szakmai program keretében egy külön befektetési szemináriumra is sor került, ahol a legnagyobb magyarországi befektetésekkel rendelkező Georgia állambeli cégeken felül – mint például az AGCO, a Coca-Cola, vagy a UPS – a helyi szakmai szervezetek vezetői, illetve olyan vállalatok képviselői is részt vettek, amelyek a közeljövőben európai terjeszkedést terveznek.

Kapcsolódó cikkek