Felavatták az Infineon nagy teljesítményű félvezetőket gyártó új üzemét - VIDEÓRIPORT

Felavatták az Infineon nagy teljesítményű félvezetőket gyártó új üzemét - VIDEÓRIPORT

2022. 10. 06.

ribbon

Átadták a német tulajdonú Infineon Technologies új ceglédi gyáregységét Magyarország legnagyobb félvezető gyártó üzemében. A mintegy 275 munkahelyet teremtő, 100 millió eurós beruházás nagy teljesítményű félvezető modulok előállítását teszi lehetővé, amelyeket elektromos és hibrid járművek invertereibe építenek. 

A müncheni székhelyű Infineon Technologies AG piacvezető az autóipari félvezetők gyártása terén. Kiterjedt működésének köszönhetően 2021-ben minden második elektromos, illetve hibrid meghajtású gépjármű invertere Infineon félvezetővel készül.  

A német vállalat 140 helyszínen van jelen a világon és 40 ezer embert alkalmaz. Az Infineon több, mint 25 éve működik Magyarországon. A vállalat magyar leányvállalatai által gyártott félvezetőket az ipari automatizálás, a hajtástechnika, a gyógyászati berendezések, az energia előállítás, szállítás és elosztás, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmazzák.

rutger

A gyáravatóra szinte napra pontosan három évvel az alapkőletétel után került sor. Az új gyártókapacitás azon nagy teljesítményű modulok iránti keresletet elégíti majd ki, amelyek egyrészt elősegítik az autóipar elektromos hajtásra átállását, másrészt lehetővé teszik a szélturbinák, szolár modulok és energiahatékony meghajtók által előállított zöld energia felhasználását.

Ahogy az Infineon operatív vezérigazgatója, Rutger Wijburg rámutatott, az új gyártókapacitások segítenek abban, hogy a vállalat megoldást nyújtson az elektromobilitási alkalmazások iránti egyre növekvő keresletre, egyértelmű európai fókusszal.

Kapcsolódó cikkek