Folyamatosan bővít Magyarországon az Infineon - VIDEÓ RIPORT

Folyamatosan bővít Magyarországon az Infineon - VIDEÓ RIPORT

2018. 06. 18.

Folyamatosan bővít Magyarországon az Infineon

Az ipari alkalmazású félvezetőket fejlesztő és gyártó német Infineon újabb bővítése készült el Cegléden. A folyamatosan növekvő magyar egység fejlődése újabb állomásához érkezett a 2.000 m2 hasznos alapterületű kombinált funkciójú új központi épület átadásával. Az épületben helyet kapott 100 új irodai munkahely, egy 400 fős melegkonyha, valamint egy laboratórium, amely a fejlesztési tevékenységet, illetve termékek megbízhatósági és hibaanalízis vizsgálatát fogja támogatni, hiszen ma már szinte nincs olyan autó, okostelefon, vagy bankkártya, amelyben ne lenne Infineon által gyártott modul.

A német székhelyű Infineon Technologies vállalatcsoport az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában több területen is piacvezető szerepet tölt be - legyen szó kényelmesebb autókról, intelligens világítási rendszerekről vagy innovatív mobil kommunikációról, illetve a zöldenergiáról. Az Infineon jelen van Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és az amerikai kontinensen is. Világszerte 36 helyszínen folytatnak K+F tevékenységet, gyártóbázissal pedig 17 helyszínen rendelkeznek. Technikai portfólióját több mint 25.000 szabadalom és szabadalmi bejelentés alkotja.

A ceglédi ún. backend - azaz félvezető szerelő és mérő - telephelyen az 1996-ban megalapított Infineon Technologies Cegléd Kft. teljesítmény-félvezető modulok, míg a 2007-ben létrejött Infineon Technologies Bipoláris Kft. nyomott kontaktusú tárcsatirisztorok, tárcsadiódák és bipoláris modulok szerelését és mérését végzi. A kezdetben csak 37 fővel működő társaság ma Cegléd és vonzáskörzetének meghatározó, több mint 1.200 főt foglalkoztató, folyamatosan növekvő vállalata, mely fejlődése újabb állomásához érkezett, ugyanis egy 2.000 m2 hasznos alapterületű kombinált funkciójú új központi épülettel bővült a vállalat. Az épületben helyet kapott 100 új irodai munkahely, egy laboratórium, amely a fejlesztési tevékenységet, illetve termékek megbízhatósági és hibaanalízis vizsgálatát fogja támogatni és egy 400 fős melegkonyha is.

Az Infineon kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat bevonja a beszállítói körbe. A cégtől a térségben 76 vállalkozás kap megbízást több száz millió forint értékben, az anyavállalat pedig napjainkig közel 120 millió eurót, azaz 38 milliárd forintot fordított összesen beruházásokra Cegléden.

Kapcsolódó cikkek