Frankfurtban népszerűsítette budapesti karrierlehetőségeit a BlackRock

Frankfurtban népszerűsítette budapesti karrierlehetőségeit a BlackRock

2017. 12. 08.

A BlackRock karrierrendezvénye Frankfurtban is nagy sikerrel zárult

London után Frankfurtban is megrendezte karrier- és kapcsolatépítő rendezvényét a BlackRock. A világ legnagyobb pénzügyi alapkezelőjének irodaházában, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusával közösen szervezett eseményen rövid prezentációkon keresztül mutatták be a budapesti iroda működését, az elérhető álláslehetőségeket, illetve a lehetséges karrierutakat.

Frankfurt am Main Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja

A BlackRockot 1988-ban alapították a Blackstone Group égisze alatt, mindössze nyolc fővel. A vállalat napjainkra a világ vezető vagyonkezelőjévé vált, 1999 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. A világszerte 13 000 főt foglalkoztató cég innovatív technológiai megoldásokat alkalmazva nyújt vagyon- és kockázatkezelési szolgáltatásokat mind vállalati, mind egyéni ügyfelei részére.

A vállalat 2017 januárjában jelentette be, hogy Budapesten hozza létre innovációs és technológiai központját. A főváros által kínált életszínvonal és munkaerő, valamint a fejlett infrastruktúra mellett jelentős szerepet játszott a cég döntésében a kormányzat és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a projekttel kapcsolatban mutatott elkötelezettsége.

A rendezvény networking résszel zárult

A frankfurti a harmadik karrier rendezvény a sorban: Londonban idén már két alkalommal megszólította az Egyesült Királyságban élő vagy tanuló, fiatal magyar pénzügyi szakembereket a BlackRock és a londoni nagykövetség. A 2017. februári első rendezvényt követően 25 korábban külföldön dolgozó magyar kolléga költözött haza és csatlakozott a budapesti csapathoz. Ezen eredmények alapján a 2017 novemberében megrendezett második karrier networking napon a Citibank és a Morgan Stanley budapesti irodái is bemutatkoztak az 50 érdeklődő előtt. A tervek szerint a karrier networking rendezvénysorozat Londonban féléves rendszerességgel folytatódik.

Kapcsolódó cikkek