Otthonra talált a BlackRock Budapesten - VIDEÓ RIPORT

Otthonra talált a BlackRock Budapesten - VIDEÓ RIPORT

2018. 10. 11.

Melanie Seymour, a BlackRock Hungary ügyvezető igazgatója

Az amerikai BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője berendezkedett új budapesti irodájában, ahol innovációs és technológiai központja tovább bővülhet. A budapesti iroda kevesebb, mint két év alatt az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) található húsz BlackRock iroda közül a harmadik legnagyobbá nőtte ki magát, míg az európai kontinensen ez a legnagyobb egysége a vállalatnak.

A BlackRockot 1988-ban alapították a Blackstone Group égisze alatt, mindössze nyolc fővel. Harminc év alatt a vállalat napjainkra a világ vezető vagyonkezelőjévé vált, 1999 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. A világszerte mintegy 14 000 főt foglalkoztató cég innovatív technológiai megoldásokat alkalmazva nyújt vagyon- és kockázatkezelési szolgáltatásokat mind vállalati, mind egyéni ügyfelei részére. Az általuk kezelt vagyon 2018. június végén megközelítette a 6.300 milliárd dollárt.

A vállalat 2017 januárjában jelentette be, hogy Budapesten hozza létre innovációs és technológiai központját. A főváros által kínált életszínvonal és magasan képzett munkaerő, valamint a fejlett infrastruktúra mellett jelentős szerepet játszott a cég döntésében a kormányzat és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a projekttel kapcsolatban mutatott elkötelezettsége. A vállalat budapesti irodájának jelenleg 20 országból érkezett 450 fő dolgozik, melyből mintegy 50 fő hazatelepült magyar állampolgár. Az iroda számos csapatnak nyújt otthont, amelyek a BlackRock fő üzleti és működési területein tevékenykednek az üzemeltetéstől kezdve az ügyfelek kiszolgálásán és a cég fő profilját jelentő kódolási fejlesztéseken át a különböző beruházásokig.

A GTC White House irodaházban létesített központ tükrözi a cég innovatív szellemiségét és az összes fontos kritériumnak megfelelt, mint például a lokáció, az épület infrastruktúrája, a környékbeli szolgáltatások és a bővülés lehetősége.

Az Amerikai Egyesült Államok a második legjelentősebb, Európán kívül a legnagyobb befektető Magyarországon az országban jelen lévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve. Az amerikai relációból származó 1700 vállalat több mint 100 000 embernek ad munkát.

Kapcsolódó cikkek