Harmadik beruházását kezdi meg a Rosenberger

Harmadik beruházását kezdi meg a Rosenberger

2018. 03. 12.

Peter Rosenberger, a vállalat tulajdonosa

Legutóbbi beruházásának átadásán jelentette be a Rosenberger, hogy újabb fejlesztést indít Nyírbátorban és Jászárokszálláson. Az autóalkatrész-gyártó üzemek 6,2 milliárd forint értékű kapacitásbővítése több mint 400 új munkahelyet teremt a két városban. 2003-tól Magyarország a vállalat európai piacának központja.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az átadóünnepségen

A német Rosenberger vállalatcsoport világszerte vezető gyártó a magas frekvenciájú csatlakozó megoldások és száloptikai technológiák gyártásában, szabványosított és egyedi csatlakoztatási megoldások és optikai technológiák széles választékát biztosítva. Termékpalettájuk kiterjed az RF csatlakozókra, alkatrészekre és tartozékokra, kábelekre. Termékeiket a mobil technológia, telekommunikáció, ipari méréstechnika, autóipari elektronikai, orvosi és ipari elektronika területein is használják.

A Rosenberger Magyarországot 1998-ban alapították, székhelye és a gyártás központja Jászárokszálláson található, de Jászberényben és Nyírbátorban is rendelkeznek telephelyekkel. A vállalat fő tevékenysége elektronikai alkatrészek gyártása, illetve a nagyfrekvenciás csatlakozó szerelvények és kábelek összeszerelése. A vállalat több mint 2300 főt foglalkoztat, és a termelés 99%-a exportra kerül.

A most átadott, 2016 szeptemberében bejelentett nyírbátori beruházás eredményeként felépült épületegységben nem csak a gyártócsarnok és az új gépek kaptak helyet, de irodai és szociális helyiségeket is kialakítottak, 400 új munkahely létesítése mellett.

A legújabb fejlesztés mind a jászárokszállási, mind pedig a nyírbátori egységet érinti. A 6,2 milliárd forint értékű kapacitásbővítés eredményeként újabb 400 munkahely jön létre a két telephelyen.

Kapcsolódó cikkek