Tovább modernizálja a hazai járműgyártást a Rosenberger vidéki helyszíneken megvalósuló beruházása

Tovább modernizálja a hazai járműgyártást a Rosenberger vidéki helyszíneken megvalósuló beruházása

2022. 04. 01.

rosenberger

Járműelektronikai és adatátviteli csatlakozók gyártási kapacitását bővíti a Rosenberger-csoport két magyarországi leányvállalata, a Rosenberger Magyarország Elektronikai Kft. és a Rosenberger Cabling Automotive Kft. egy több, mint 44 millió eurós beruházás keretében. A három helyszínen, Jászárokszálláson, Jászberényben és Nyírbátoron megvalósuló fejlesztés fontos lépés afelé, hogy Magyarország az európai és észak-afrikai térségek gyártó-és logisztikai központjává váljon.

Az ötven éve működő, német családi vállalkozásként induló Rosenberger-csoport világszerte vezető szereppel bír a magas frekvenciájú csatlakozó megoldások, valamint száloptikai technológiák gyártásában, és szabványosított, illetve egyedi csatlakoztatási megoldások és optikai technológiák széles választékát biztosítja.

Az öt kontinensen jelenléttel bíró cégcsoport alkalmazásában világszerte több mint 14.000 fő áll, ebből idehaza 3200 ember dolgozik. A Rosenberger Magyarországot a vállalat európai központjaként tartja számon, amely szerepet tovább erősíti a mostani beruházás. A fejlesztéssel a Rosenberger-csoport határozott lépést tett annak irányába, hogy Magyarország az európai és észak-afrikai térségek gyártó-és logisztikai központjává váljon.

Kapcsolódó cikkek