Hatalmas beruházással épül a Samsung SDI második üteme Gödön - VIDEÓRIPORT

Hatalmas beruházással épül a Samsung SDI második üteme Gödön - VIDEÓRIPORT

2019. 10. 10.

Hatalmas beruházással épül a Samsung SDI második üteme Gödön

Már állnak a beruházás második ütemében készülő épületek a Samsung SDI gödi telephelyén. A dél-koreai vállalat elektromos autók (electric vehicle, EV) számára akkumulátorokat gyártó globális gyártási háromszögének magyar pillérében 1,2 milliárd euró értékű beruházással 1200 új munkahely jön létre, és jelentősen emelkedik az akkumulátorcella-gyártás volumene.

Az több mint hét évtizedes múltra visszatekintő Samsung csoport tagjaként a Samsung SDI közel 20 éve gyárt különböző méterű, típusú és felhasználási célú akkumulátorokat és energiatároló rendszereket. A járműiparból a legfontosabb partnerek között találunk számos vezető európai autógyártót, melyek hibrid, plug-in hibrid (PHEV) és teljesen elektromos (EV) modelljei számára is beszállítanak, több mint 24 000 fő foglalkoztatásával.

A 2016-ban bejelentett gödi akkumulátorcella-gyártó üzemben 2018-ben kezdődött a termelés, a korábbi tv-képernyő gyár átalakítása után. A most bejelentett második lépcsőben ez a gyártókapacitás bővül majd jelentősen, az 1,2 milliárd forint értékű beruházással továbbá 1200 új munkahely is létrejön.

A Samsung SDI volt az első kiemelkedő szereplője a hazai elektromobilitási ágazatnak, hiszen beruházási döntésével felhelyezte a világtérképre, más jelentős ázsiai piac szereplők figyelmét is Magyarországra irányította, így az elmúlt években olyan jelentős gyártók, mint az SK Innovation, a GS Yuasa vagy a Shinheung is hazánkban hozták létre európai központjukat.