Jelentős beruházást követően magasabb fordulatszámon folytatja magyarországi működését a LEGO
HIPA

Jelentős beruházást követően magasabb fordulatszámon folytatja magyarországi működését a LEGO

2022. 09. 27.

rasmussen

Ünnepélyes keretek között bejelentették Nyíregyházán, hogy lezárult a LEGO fejlesztésének első fázisa, miután tető alá kerültek az új létesítmények. A vállalat 148 millió euróból megvalósuló legújabb gyárbővítése jelentősen emeli a nyíregyházi telephely termelési kapacitásait, amelynek során a gyártási terület 72 ezer négyzetméterrel bővül. A projekt 250 ember számára jelenthet új munkahelyet, miközben növeli a magyarországi operáció stratégiai súlyát.

A LEGO első termelőegységét 2008-ban adták át Nyíregyházán, és azóta egy sor beruházás gondoskodott az állandó növekedésről. A nagymértékben automatizált magyar üzem a dán vállalatóriás világszerte üzemeltetett öt ilyen létesítményének egyike, amely lefedi a teljes gyártási folyamatot a fröccsöntéstől a dekoráción át a csomagolásig.

A LEGO Manufacturing Kft. 72.000 négyzetméternyi többlet termelési területtel számolhat majd, amelybe beletartozik a csomagoló és manuális raktár területe, valamint a fröccsöntő üzemegység. A teljes gyártási terület ezzel 232.000 négyzetméterre ugrik.

Emellett a fröccsöntő gépek száma 386-tal nő, továbbá 13 új csomagoló sort telepítenek. A tervek szerint az új gyáregység 2023-ra készül el teljesen.

Ahogy Carsten Rasmussen a Lego-csoport termelésért, beszállítókért és termékminőségért felelős vezérigazgatója rámutatott, hogy miközben a cég folytatja a kapacitásnövelő beruházásokat és új telephelyekkel bővíti gyártási hálózatát, elkötelezettek maradnak Nyíregyháza iránt.

Kapcsolódó cikkek