Jelentős magyar gyártókapacitással építi ki európai hídfőállását a koreai akkumulátor beszállító

Jelentős magyar gyártókapacitással építi ki európai hídfőállását a koreai akkumulátor beszállító

2022. 11. 17.

ck em solution

A CK EM Solution első európai üzemének megnyitóját ünnepelte Hevesen, ahol hőelvezető ragasztót gyártanak. Az összesen mintegy 10,42 millió eurós beruházást két lépcsőben valósítják meg, ahol az első fázisban 1.000 tonna hőelvezető ragasztó gyártókapacitás jön létre, amit elektromos járművek akkumulátorainak előállításához használnak.

A CK EM Solution Co., Ltd. a dél-koreai tőzsdén jegyzett, a festékiparban 75 éves múltra visszatekintő ChoKwang Paint leányvállalata. A CK EM Solution létrehozására a vállalati portfólió kiszélesítése miatt került sor többek között a másodlagos akkumulátorok, félvezetők és drónok terén nyújtott jövőbiztos megoldásokra történő specializációval. Az anyacég globális jelenléttel bír Vietnamban és Kínában, míg a CK EM Solutionnak az Egyesült Államokban és Magyarországon van telephelye. Utóbbi egyben a vállalat első európai lokációja is.

A magyar képviselet, a CK EM Solution HUN Kft. a Budapesttől 100 km-re keletre fekvő Heves településen jött létre, hogy megkönnyítse a cég számára az európai piacra lépést. A most felavatott 10.000 négyzetméteres üzemben kezdetben évi 1.000 tonna hőelvezető ragasztót gyártanak, ami 200.000 elektromos jármű akkumulátorának előállításához elegendő. Az első próbagyártásokra már sor került.

A mintegy 10,42 millió eurós beruházás második szakaszában ugyanakkor 3.000 tonnával bővítik a gyártókapacitást a növekvő ügyféligények kiszolgálása és az értékesítések növelése érdekében. A projekt keretében első körben 8 munkahely jön létre.

A beruházást egy olyan időszakban hajtják végre, amikor egyre nagyobb szerepet kap az ellátási stabilitás, az akkumulátorok iránti kereslet nő, a CK EM Solution technológiája és költség-versenyképessége pedig vonzza az adott szegmens ügyfeleit.