Kapacitásbővítéssel és átképzéssel készül az elektrifikációra a Denso

Kapacitásbővítéssel és átképzéssel készül az elektrifikációra a Denso

2023. 06. 12.

A Denso Gyártó Magyarország Kft. három új gyártósort állít üzembe székesfehérvári telephelyén, valamint nagy volumenű átképzési programot indít az elektromos átálláshoz történő alkalmazkodás jegyében. A várhatóan 2024 áprilisára lezáruló beruházás értéke 64,4 millió euró, miközben 55 új munkahely jön létre.

A több mint 70 éves múltra visszatekintő Denso a világ egyik legjelentősebb autóipari beszállítója. A japán vállalat többek között erőátviteli, elektronikai és biztonsági rendszerekkel foglalkozik, és 35 országban 211 érdekeltséget üzemeltet.

Magyar leányvállalata, a Denso Gyártó Magyarország Kft. 1997 óta működik, amely most egy nagy léptékű, 64,4 millió euró értékű beruházást jelentett be. A projekt keretében három új gyártósort állítanak fel, ahol elektromos és hibrid meghajtású járművekhez használt inverterek készülnek majd.

A fejlesztés felvértezi a társaságot, hogy képes legyen működését az elektrifikáció miatt gyorsan változó piaci igényekhez igazítani. A lépés így lehetővé teszi, hogy a magyar leányvállalat továbbra is kulcsszerepet töltsön be vevőinek kiszolgálásában, illetve hogy a Denso vállalatcsoporton belül a jövőben is stabil gyártóbázisként funkcionáljon. A beruházás nyomán keletkező diverzifikált termékportfólió emellett újabb fejlesztések előtt is megnyithatja az utat.  

A kapacitásbővítéssel párhuzamosan a cég állományával kapcsolatban is hoz intézkedéseket. Eszerint mintegy 55 új munkahely létesítésével vonz be új tehetségeket, 135 jelenleg is alkalmazásban álló munkatárs pedig átfogó átképzésen vehet részt, aminek révén elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyek az elektrifikációra való átállás miatt válnak szükségessé. A tervezett jelentős tudástranszfer ugyanakkor megalapozza, hogy a Denso Gyártó Magyarország szintet lépjen a gyártásban.

Kapcsolódó cikkek