Technológia-intenzív fejlesztést adott át a Denso Székesfehérváron - VIDEÓRIPORT

Technológia-intenzív fejlesztést adott át a Denso Székesfehérváron - VIDEÓRIPORT

2019. 09. 20.

Technológia-intenzív fejlesztést adott át a Denso Székesfehérváron

Lezárult a Denso legújabb beruházása, melynek eredményeként a gépjárműalkatrész-gyártási tevékenységét korszerűsödött és bővült. A 65 millió euró értékű technológia-intenzív beruházással fél és teljesen automatizált gyártósorok érkeztek a székesfehérvári egységbe, így a termelési volumen emelkedése mellett javult a termelés rugalmassága is.

A 70 éves tradícióval rendelkező Denso a világ egyik legjelentősebb autóipari beszállítója. A japán vállalat többek között erőátviteli, elektronikai és biztonsági rendszerekkel foglalkozik, 35 országban 211 érdekeltséget működtetve, összesen pedig több mint 172 000 fő foglalkoztatása mellett.

A Denso 1997 óta van jelen Magyarországon, ezen belül is Székesfehérvárott, ahol az autóipar számára gyártanak üzemanyag-ellátó rendszerelemeket, valamint rendszervezérlő egységeket vezérműtengelyekhez és kipufogó-rendszerekhez, több mint 4000 embernek munkát adva. A magyar leányvállalat legfontosabb globális partnerei a General Motors, a Volvo és a Volkswagen konszern márkái, míg a hazai OEM-ek közül az Audi, az Opel és a Suzuki a legnagyobb vásárlói.

A most lezáruló kétéves fejlesztési program keretében a gépjárműalkatrész-gyártási tevékenységét bővíti a vállalat Székesfehérváron. A 65 millió euró értékű beruházás technológia-intenzív, vagyis nem jár létszámbővüléssel, ellenben magas műszaki tartalmú, fél és teljesen automatizált gyártósorok beszerzésével valósul meg, segítve a Denso felkészülését az egyre gyorsuló iparági változásokhoz való hatékony alkalmazkodásra. Kiemelendő, hogy a vállalat közlése szerint a fejlesztések legnagyobb része magyar emberek ötletei alapján, magyar mérnökök tollvonásait követve, magyar beszállítóknál, magyar emberek közreműködésével valósult meg.

A Denso fejlesztésének is köszönhetően mára Japán Magyarország legjelentősebb ázsiai befektetőjévé vált, egyben Európán kívül a második legnagyobb befektető. A japán vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság bővülésében: az országban mintegy 160 japán cég több mint 33 000 dolgozónak ad munkát.

Kapcsolódó cikkek