Kínai elektromos járműgyártó vállalattal erősödik Magyarország - VIDEÓRIPORT

Kínai elektromos járműgyártó vállalattal erősödik Magyarország - VIDEÓRIPORT

2022. 07. 29.

Biatorbágyot választotta a kínai NIO járműgyártó vállalat első európai gyártóberuházásának helyszínéül. A több száz új munkahelyet teremtő, több mint 5,6 milliárd forint összértékű beruházás megvalósulása az úgynevezett „NIO Power Swap Station" automata akkumulátorcsomag-csereállomások Európában történő gyártását teszi lehetővé a jövőben.

A NIO Power Europe Kft. mintegy 10.000 négyzetméteres csarnokában tervezik megvalósítani a csereállomások gyártását, amelyeket a vállalat valamennyi olyan európai piacra exportálni fogja, ahol az elektromos járműveit is forgalmazza.

A konténer méretű szerkezet működésének lényege, hogy a járművel annak belsejébe hajtva a rendszer egy teljesen automatizált folyamat során a lemerült akkumulátorcsomagokat cseréli ki feltöltött állapotú, azonos típusú akkumulátorcsomagokra. A művelet így csupán pár percet vesz igénybe, szemben az elektromos töltőoszlopok hagyományos technológiájával.

A nagy teljesítményű, intelligens elektromos járműveket tervező és fejlesztő cégcsoport stratégiája, hogy a kontinensen bővítsék felsőkategóriás elektromos járműveik értékesítését és kiépítsék a járművekhez szorosan kapcsolódó termékek, így az akkumulátorcsomag-csereállomások és töltőállomások gyártási kapacitását. Ebben a folyamatban kap központi szerepet Magyarország.

Kapcsolódó cikkek