Lezárult a Nestlé 20 milliárdos bővítése

Lezárult a Nestlé 20 milliárdos bővítése

2017. 11. 10.

Átadták az új gyártócsarnokot

Az elmúlt hét évben összesen 43 milliárd forintot fektetett be büki fejlesztésekbe a Nestlé, aminek köszönhetően a Nestlé Purina helyi üzeme lett az egyik legnagyobb állateledel-gyár Európában. A gyártás több mint 90 százaléka exportra kerül, a helyben foglalkoztatottak száma eléri a 900 főt. A legújabb, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

A Nestlé Hungária Kft. történetének eddigi legnagyobb beruházása zárult le, mellyel tovább erősíti pozícióját a legjelentősebb svájci befektető Magyarországon. Az új, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokban a mostani beruházással két új töltő- és csomagolósort telepítettek.

A teljes mértékben automatizált új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva, kitűnő minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagokat dolgoz fel, és naponta több mint 1 millió termék gyártására képes. A gyárból így mindennap több mint 50 kamionnyi állateledel indulhat útnak a világ 42 országába. A gyártás több mint 90 százaléka külföldi piacokra készül; 2006 óta több mint 380 milliárd forint értékben exportált a vállalat állateledelt Bükről.

Az elmúlt 10 évben a Nestlé cégcsoport több mint 900 000 tonna gabonát vásárolt fel a magyar gazdáktól, ennek köszönhetően a büki gyártásban felhasznált mezőgazdasági alapanyagok 60 százalékban hazai forrásból származnak.

A Nestlé Hungária Kft. három magyarországi regionális gyártási központjának köszönhetően volumenben 15-ször annyi árut exportál, mint amennyit behoz az országba. A Nestlé a legnagyobb itthoni svájci foglalkoztató: összesen 2400 munkatárs dolgozik a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban.

Kapcsolódó cikkek