Magyarországon növekszik az IBM - VIDEÓRIPORT

Magyarországon növekszik az IBM - VIDEÓRIPORT

2020. 11. 30.

IBM

Az IT szolgáltatásokat, szerverüzemeltetést, rendszerirányítást és fejlesztést, felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó székesfehérvári IBM Client Innovation Centre 300 új munkahely létrehozásáról döntött. A 2021. december 31-ig megvalósuló 3,5 milliárd forintos beruházás a meglévő munkatársak megtartása mellett történik.

IBM

A tervek szerint az új kollégák feladata a számítástechnikai szoftverrendszerek távfelügyeletéhez kapcsolódik. A távfelügyelet külföldi ügyfelek operációs, pénzügyi tevékenységét segítő, csoportmunka-támogató és levelező, valamint gyártástámogató rendszerei működésének felügyeletét jelenti.

>

Az IBM magyarországon a felsőoktatási intézményekkel is szoros kapcsolatot ápol, és 2015-ben hivatalosan is elindították Duális Képzési Programjukat, mely eredményeképpen ezidáig 71 diák csatlakozott központjukhoz az Óbudai- és a Corvinus Egyetemről.

Magyarország az elmúlt évtizedben az üzleti szolgáltatások egyik vezető nemzetközi központjává vált a közép-kelet-európai régióban, a HIPA legfrissebb adatai alapján 131 üzleti szolgáltató központ 63.892 embernek ad munkát és nyújt hosszútávú karrierlehetőséget.

Kapcsolódó cikkek