Második európai üzemét is Magyarországon létesíti az SK Innovation

Második európai üzemét is Magyarországon létesíti az SK Innovation

2019. 02. 27.

Az SK Innovation első üzemének alapkőletétele 2017 márciusában

A Komárom mellett jelenleg is épülő, közel 100 milliárd forint értékű üzeme mellett egy második, 239 milliárd forintos beruházással létesülő gyártóegység építése is elindul még 2019-ben. A fejlesztésnek köszönhetően a dél-koreai óriásvállalat autóipari akkumulátorgyártó kapacitásai rövid időn belül megsokszorozódhatnak, ezáltal Magyarország elektromos mobilitásban betöltött szerepe is felértékelődik a következő években.

A több mint 55 éves múltra visszatekintő SK Innovation Dél-Korea egy legnagyobb vállalata, amely a kőolaj kitermelés és feldolgozás mellett a vegyiparban és az elektronikai ágazatban is fontos szereplő. 2006 óta gyártanak lítium-ion akkumulátorokat, partnereik között található többek között a Hyundai-KIA, a Volkswagen és a Daimler is.

Komáromban a vállalat Battery üzletága 43 hektáros területen létesíti első európai egységét. Az SK Battery Hungary üzemében teljesen elektromos és plug-in hibrid járművek akkumulátoraihoz használatos lítium-ion akkumulátorcellák, modulok és packek készülnek majd 2020-tól, 410 új munkahelyet létesítve.

A most bejelentett második ütem jelentősen nagyobb volument és munkahelyteremtést jelent az elsőhöz képest, hiszen a 239 milliárd forintos újabb beruházással 1000 új munkahely jön létre, valamint többszörösére emelkedik az akár 500 kilométeres hatótávot biztosító, harmadik generációs EV-akkumulátorok gyártási kapacitása a termelés 2021-es elindulásával.

Kapcsolódó cikkek