Magyarországot választotta első külföldi helyszínéül az SK Innovation - VIDEÓ RIPORT

Magyarországot választotta első külföldi helyszínéül az SK Innovation - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 08.

Magyarországot választotta első külföldi helyszínéül az SK Innovation

Letették a SK Innovation akkumulátorgyártó üzemének alapkövét Komáromban. Dél-Korea legnagyobb energetikai és vegyipari vállalatának első anyaországon kívüli akkumulátor üzeme Magyarországról fogja ellátni európai autóipari partnereit a legmodernebb, harmadik generációs lítium-ion energiaforrásokkal. A több mint 97,5 milliárd forint értékű beruházás eredményeként 410 új munkahely jön létre, és az üzem gyártókapacitása várhatóan eléri a 7,5GWh-t, ami 250 000 elektromos és hibrid autó ellátását jelenti.

A több mint 55 éves múltra visszatekintő SK Innovation Dél-Korea egy legnagyobb vállalata, amely a kőolaj kitermelés és feldolgozás mellett a vegyiparban és az elektronikai ágazatban is fontos szereplő. 2006 óta gyártanak lítium-ion akkumulátorokat, partnereik között található többek között a Hyundai-KIA és a Daimler is.

Komáromban a vállalat Batteries üzletága létesíti első európai egységét, amelyhez egy 43 hektáros területet vásároltak. Az SK Battery Hungary üzemében teljesen elektromos és plug-in hibrid járművek akkumulátoraihoz használatos lítium-ion akkumulátorcellák előállítása fog folyni két gyártósoron. A 97,5 milliárd forint értékű projekt eredményeként 410 új munkahely jön létre, a sorozatgyártás pedig 2020 első felében indulhat meg.

Kapcsolódó cikkek