Megnyílt a Diehl Aviation mérnöki központja Debrecenben - VIDEÓ RIPORT

Megnyílt a Diehl Aviation mérnöki központja Debrecenben - VIDEÓ RIPORT

2019. 01. 30.

Megnyílt a Diehl Aviation mérnöki központja Debrecenben

Megkezdte működését Debrecenben a Diehl Aviation új mérnöki és szolgáltató központja. A német Diehl Gruppe vállalatcsoport repülőgép ipari üzletágához tartozó egység kezdetben az anyavállalat saját belső részlegeinek, majd hosszú távon külső ügyfeleinek is nyújt üzleti szolgáltatásokat. A beruházással a német cég a nyírbátori kabinelem és repülőgép alkatrész-gyártó telephelye után már második érdekeltségét nyitja meg Magyarországon, 150 új, magas hozzáadott értékű munkahelyet létrehozva.

A családi tulajdonú, 1902-ben alapított Diehl cégcsoport székhelye Nürnbergben található. Az öt fő divízióval (Metall, Controls, Defence, Aviation, Metering) rendelkező vállalatcsoportnál mintegy 17 100 munkavállaló fejleszt, gyárt és forgalmaz termékeket, világszerte 92 helyszínen. Árbevételük a tavalyi év során elérte a 3,75 milliárd eurót.

A Diehl Aviation divíziójához tartozó magyarországi egység a 2011 óta Nyírbátorban működő üzem, ahol az Airbus A320, A330, A350 és A380-as repülőgéptípusokhoz gyártanak kabinelemeket és egyéb alkatrészeket. A telephelyet folyamatosan fejleszti a vállalat, a legutóbbi, 2017 júniusában bejelentett bővítés keretében az új épületek és gépek beszerzése mellett 230 új pozíció is létrejön.

A most átadott debreceni mérnöki központ – a németországi egységekkel együttműködve – a gyártás utáni szolgáltató feladatkörökre koncentrál. A 150 új munkatárs elsősorban a beszerzés, az ügyfél-támogatás, a program menedzsment és pénzügyi tevékenységek támogatásával foglalkozik majd, együttműködésben a Debreceni Egyetemmel.

A Diehl Aviation bővítése is jól mutatja, hogy a gyártási fókuszú „Made in Hungary" projektek mellett a magasabb hozzáadott értéket kitermelő „Invented in Hungary" típusú beruházásokat esetén is elsődleges lokációvá lépett elő hazánk a nemzetközi nagyvállalatok szemében.

Kapcsolódó cikkek