Új gyártócsarnokkal ünnepli a Diehl Aviation tíz éves magyarországi jelenlétét
HIPA

Új gyártócsarnokkal ünnepli a Diehl Aviation tíz éves magyarországi jelenlétét

2022. 07. 23.

Diehl

A Nyírbátorban tíz éve működő Diehl Aviation Hungary Kft. újabb fejlesztéssel ünnepelte a kerek évfordulót, amelynek keretében egy repülőgépgyártáshoz szükséges termékek és alkatrészek előállítását szolgáló gyártócsarnokot avattak egy mintegy 6,8 millió eurós beruházás keretében.

A családi tulajdonú, idén 120 éves Diehl cégcsoport székhelye Nürnbergben található. Az öt fő divízióval rendelkező vállalatcsoportnál világszerte 90 helyszínen közel 17.000 munkavállaló fejleszt, gyárt és forgalmaz termékeket a repülőgépipar számára.

A vállalat nyírbátori gyártókapacitásait már 2015-ben növelte egy második csarnok megépítésével, majd 2018-ban Debrecenben mérnöki szolgáltató központot hoztak létre. A két helyen összesen mintegy 870 fő dolgozik.

A cég immár második legnagyobb telephelyének számító Nyírbátorban klímacsövek, oldalfalak, ablakárnyékolók, ajtók és ajtókeretek, izolálócsomagok előállítását végzik karbonszálas és üvegszálas műanyagból, valamint tervezési, fejlesztési, konstrukciós és minősítési feladatokat látnak el.

A mostani ünnepség keretében adták át a magyar leányvállalat harmadik gyártócsarnokát. A németországi kapacitásokat nem csökkentve a bővítésnek köszönhetően olyan repülőgépgyártásához szükséges alkatrészeket és elemeket fognak gyártani (személyszállító repülőgépek WC modulja), amelyeket korábban kizárólag Németországban állítottak elő. 

A Diehl Aviation ezen legutóbbi fejlesztése is igazolja, hogy a magyar leányvállalat fontos szerepet tölt be a cég további fejlődésében.

Kapcsolódó cikkek