Nagyban gondolkozik és nagyberuházással bővít a koreai akkumulátor beszállító

Nagyban gondolkozik és nagyberuházással bővít a koreai akkumulátor beszállító

2023. 05. 05.

A dél-koreai székhelyű Sang-A Frontec bővíti termelési kapacitásait a Pest vármegyei Szadán található telehelyén. A vállalat 25 millió eurós beruházást hajt végre, hogy felpörgesse legfontosabb ügyfele, a Samsung SDI számára történő műanyag akkumulátor-alkatrészgyártást. A fejlesztés 55 új munkahelyet teremt.

A Sang-A Frontec vállalat története 1974-re nyúlik vissza, ellenben 2019-ig kellett várni, mire felállt a magyarországi láb a Pest vármegyei Szadán. A cég előbb barnamezős beruházás keretében fröccsöntő üzemet vásárolt 10 ezer négyzetméteren, majd ott első körben technológiai fejlesztéseket hajtott végre.

A növekvő piaci igények kielégítésére, ezen belül legfontosabb ügyfele, a Samsung SDI kiszolgálására, a Sang-A Frontec 25 millió eurós fejlesztés végrehajtásáról döntött. A vállalat ezért telket vásárol, ahol felépülhet az új műanyag akkumulátor- alkatrészgyártó egység. A beruházás 55 új munkahelyet hoz létre.

A bejelentés egy újabb fejezet az utóbbi időben szárnyaló koreai beruházások történetében. Az ázsiai ország 2019 és 2021 után tavaly immár harmadszor volt felelős a legtöbb hazánkba érkező közvetlen működőtőke-beruházásért, és jelenleg a negyedik legnagyobb befektetőnek számít. A koreai cégekhez köthető FDI teljes volumene 6,8 milliárd dollárt tesz ki. Csak a 2014-2022 közötti időszakban a HIPA 49 koreai vállalathoz köthető beruházásban működött közre, ennek eredményeképpen pedig közel 15 ezer új munkahely jött létre a magyar gazdaság számára.