Regionális központot létesít Magyarországon a JYSK - VIDEÓRIPORT

Regionális központot létesít Magyarországon a JYSK - VIDEÓRIPORT

2020. 04. 14.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Disztribúciós központot hoz létre Ecseren a JYSK, ahonnan hét ország üzleteit fogja ellátni áruval. A dán bútoripari vállalat több mint 63 milliárd forint értékű beruházásával 300 új munkahelyet hoz létre.

JYSK nemzetközi kiskereskedelmi lánc alapítója és tulajdonosa a korábban Dánia-szerte az ország vezető kereskedőjeként ismert Lars Larsen volt. Az 1979-ben megnyitott első üzlet után a vállalat először a szomszédos Németországban megnyitotta első külföldi egységét, napjainkra pedig már 2800 áruháza van, melyek a világ 52 országban működnek, valamint Őfelsége Dánia Királynője engedélyezte a JYSK számára a „dán királyi udvar hivatalos szállítója" megjelölés használatát. Ebben az elismerésben csak a királyi udvarral éveken át együttműködő, hiteles, gazdaságilag megbízható, jó nevű vállalatok és személyek részesülnek.

Magyarországon a JYSK 2004 óta van jelen, székhelye és 16 telephelye Budapesten található, jelenleg több mint 770 munkavállalót alkalmazva. A most bejelentett legújabb beruházás eredményeként egy régiós logisztikai központ épül Ecseren, amely hét ország (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina) üzleteit látja el áruval. A 143 000 négyzetméter alapterületű épületben 205 000 raklap kapacitással fog rendelkezni, és a tervek szerint 2022-ben készül el.

Kapcsolódó cikkek