Triplázott a Siemens Energy: a cég egyszerre három mérföldkövet is kipipált

Triplázott a Siemens Energy: a cég egyszerre három mérföldkövet is kipipált

2024. 05. 23.

A Siemens Energy budapesti telephelyén átadásra került az új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnok, nyitásra kész a duális képzési központ és a HIPA által kezelt Gyármentő Program keretében megvalósított 1,5 MW teljesítményű napelempark is üzembe lép.

A Siemens több mint 150 éves múltra visszatekintő energiaipari üzletágának üstököseként 2020-ban Münchenben jött létre a Siemens Energy. A több mint 2000 ember számára biztos megélhetést nyújtó budapesti üzem portfóliója a ma átadott multifunkcionális gyártócsarnokban gázturbina-égőfejek gyártásával bővül.

A három elemből álló 60 millió euróból megvalósult beruházások új korszakot nyitnak a magyar leányvállalat életében, és emelik a cégcsoportban betöltött szerepét is. A kor igényeihez igazodva a Siemens Energy Képző Központ és a cég duális képzési programja jó példa az iparági szereplők és az egyetemek közötti gyümölcsöző együttműködésre. A projekt keretében a budapesti telephelyen 25 új munkahely jött létre, a turbina égőfej gyártáshoz kapcsolódó műszaki és digitális kompetenciák fejlesztésére irányuló továbbképzésen 430 munkavállaló vett részt.

A 2025-ig tervezett beruházások sora még korántsem ért véget, emellett Siemens Energy az erőműkivitelezés és a gyártás területén pedig még tovább erősíti magyarországi jelenlétét.