Új gyártócsarnokot avatott az osztrák bútoripari vállalat Körmenden
HIPA

Új gyártócsarnokot avatott az osztrák bútoripari vállalat Körmenden

2018. 08. 17.

Új gyártócsarnokot avatott az osztrák bútoripari vállalat Körmenden

Az ADA-csoport több mint 5,2 milliárd Ft értékű bútoripari beruházás megvalósításáról döntött 2017 tavaszán, mely technológiai fejlesztések mellett csarnoképítéseket is magában foglalt. A most átadott körmendi gyártócsarnok nem csak a fejlesztő központ bővülését teszi lehetővé, de magasabb feldolgozottsági szintű termékek előállítása is elérhetővé válik általa. A beruházás jelentős hozzáadott-érték- és további exportnövekedési potenciállal bír.

A komplex beruházás részeként elsőként a körmendi csarnokberuházásra és a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzésre került sor, ezzel is biztosítva a folyamatosan bővülő gyártási kapacitáshoz és új termékek fejlesztéséhez szükséges megfelelő infrastruktúra kialakítását. A minőségi kárpitozott bútorok gyártására specializálódott ADA így kíván megfelelni a termékeivel szemben támasztott folyamatosan növekvő keresletnek.

Az osztrák anyavállalat 1992-ben alapította meg első külföldi leányvállalataként a körmendi székhelyű ADA Hungária Bútorgyártó Kft.-t, mely így tavaly ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját. A cégcsoport, mely jelenleg Ausztriában, Magyarországon és Romániában rendelkezik termelő kapacitásokkal, az iparágon belül jelentős piaci részesedéssel bír; Ausztriában piacvezető, és magyarországi leányvállalatai is jelentős pozíciókkal rendelkeznek a hazai kárpitozott bútor-piacon. Az ADA Magyarországon évente kb. 41 000 bútort készít, melynek nagy részét az export piac veszi fel.

A mostani körmendi csarnokberuházással az ADA-csoport magyarországi fejlesztései még nem érnek véget. Az esetleges további építési beruházások megvalósíthatósága érdekében szükséges területek megszerzéséről az ADA-csoport már gondoskodott, így adott a további fejlesztések lehetősége. Az ADA célja a hosszú távú, stabil piaci jelenlét, a kiszámítható, fenntartható fejlődés, gyártási kapacitásainak folyamatos bővítése.

Kapcsolódó cikkek