Újabb beruházás indul a Nestlé büki állateledelgyárában

Újabb beruházás indul a Nestlé büki állateledelgyárában

2021. 11. 08.

A Nestlé Hungária újabb nagyszabású beruházásba kezd büki állateledel gyárában. A 35 milliárd forint értékű, 120 fős munkahelyteremtéssel járó kapacitásbővítő projekt keretében 16.000 négyzetméteres, új nedvesáru üzem létesül, melybe két új alutasakos gyártósort és 50 új robotot telepítenek. A büki Nestlé üzem gyártókapacitása a fejlesztés megvalósulásával újabb 30 százalékkal nő, így az eddigi 70 helyett naponta több mint 90 kamion indulhat útnak Magyarországról a világ több mint 50 országába.

A világ legnagyobb, több mint 150 éves élelmiszeripari vállalata 189 országban van jelen világszerte. A svájci vállalat Magyarországon három gyárában -Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön-, illetve budapesti központjában összesen több mint 2.400 embert foglalkoztat.

A Nestlé Hungária egy 35 milliárd forint értékű, 120 fős munkahelyteremtéssel járó kapacitásbővítő beruházást indít el büki gyárában. A fejlesztés keretében egy 16.000 négyzetméteres, új nedvesáru üzem létesül, melyben két új alutasakos gyártósor és 50 új robot kerül telepítésre. A büki Nestlé gyár teljes gyártókapacitása a fejlesztésnek köszönhetően 30 százalékkal emelkedik.

A beruházás megvalósulásával a jelenleg 85 százalékos exportarány 90 százalék fölé emelkedik majd. A prémium macskaeledel termelési üzem kapacitása éves szinten további 50.000 tonna előállítására lesz képes, várhatóan 2022 negyedik negyedévétől. A bővítést követően a Nestlé büki gyárából az eddigi 70 helyett naponta több mint 90 kamion indulhat útnak a világ több mint 50 országába.

A Nestlé Hungária beszállítóinak több mint a fele magyar vállalkozás, és az új beruházásnak köszönhetően ez a volumen még tovább nőhet.

Kapcsolódó cikkek