A Continental markáns K+F beruházásokkal biztosítaná helyét az AI verseny élmezőnyében

A Continental markáns K+F beruházásokkal biztosítaná helyét az AI verseny élmezőnyében

2023. 10. 26.

Nem kevesebb, mint három új nagyszabású K+F projektet jelentett be a Continental, hogy tovább erősítse magyarországi operációját. Az összesen 47,6 millió euró értékű beruházások 280 új munkahelyet hoznak létre 2024-ig, amelyek keretében az önvezetés és a járműbiztonság terén fejlesztenek megoldásokat.

A Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van hazánkban, úgymint az autóipar, a gumiabroncs, valamint az ipari megoldások területei. A helyi leányvállalatok mintegy 8 ezer embert foglalkoztatnak szerte az országban hét különböző helyszínen. A hazai portfólió egy mesterséges intelligencia (AI) fejlesztő központból, egy járműdinamikai központból és tesztpályából, hat gyárból, valamint egy regionális gumiabroncs-kereskedelmi központból áll.

A vállalatcsoport most bejelentette, hogy tovább élénkíti K+F tevékenységét három, elsősorban az AI területére fókuszáló projekt elindításával. A Continental Automotive Hungary Kft. 15,8 millió eurót ruház be 90 új munkahely teremtése mellett önvezető és magas automatizáltságú vezetési rendszerek és funkciók fejlesztése céljából. Emellett 6,7 millió eurót fordít olyan fejlesztésekre, amelyek a járműbiztonságot szolgálják, illetve iparági normákat valósítanak meg, ezzel 40 további állást létrehozva. Mindkét projektre a budapesti és veszprémi telephelyen kerül sor.

A Continental Autonomous Mobility Kft. ugyanakkor L4 szintű önvezető szoftveres megoldások, valamint vezetés támogató rendszerek fejlesztésére vállalt kötelezettséget 25,1 millió euró értékben. A beruházás 150 új munkahelyet teremt.

A Continental saját Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjának 2018-as megnyitása óta folyamatosan bővíti kompetenciáit és szakértelmét az AI területén a gépi látás, a környezeti érzékelés és egyéb más területek vonatkozásban. A bejelentett projektek újabb lökést adnak a vállalat számára, hogy a globális AI verseny élmezőnyében maradjon.

 

Fotó: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó cikkek