A Continental növeli magyar K+F csapatának szerepét az értékláncban - VIDEÓRIPORT

A Continental növeli magyar K+F csapatának szerepét az értékláncban - VIDEÓRIPORT

2021. 06. 07.

continentalA Continental bővíti Magyarországon a szoftverfejlesztés területét, azon belül a fejlett vezetéstámogató rendszerek kutatási és fejlesztési tevékenységét. A Budapesten és Veszprémben, több mint 4 milliárd forintból megvalósuló befektetés nyomán közel 70 új munkahelyet hoz létre a vállalat, magasan hozzáadott értékű K+F területeken.

A Continental magyarországi kutatási és fejlesztési tevékenysége folyamatosan növekszik, jelenleg már több mint ezer fő a vállalatnál K+F feladatokkal foglalkozók létszáma. Az új, stratégiai fontosságú területtel a budapesti iroda szorosabb kapcsolatot épít ki a Continental automatizált vezetést fejlesztő, nemzetközi értékláncának szereplőivel, felelősséget vállalva a járművek érzékelését és az azok irányítását megvalósító komponensek összekapcsolásáért.

A budapesti Mesterséges Intelligencia Kompetencia Központ bővítése

A budapesti központ legfontosabb kompetenciája megalakulása óta a neurális háló alapú szoftver megoldások létrehozása. Ennek lényege, hogy a környezet egyes objektumainak felismerését mesterséges intelligencia alapú megoldások végzik el.

A Continental már jó ideje aktív szerepet játszik a mesterséges intelligencia alapú ökoszisztéma kialakításában Magyarországon, az MI Koalíció tagja, és emellett szoros kapcsolatokat épített ki a hazai felsőoktatási intézményekkel, többek között a Budapesti Műszaki Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást.

Az elmúlt évek magyar vonatkozású sikereinek köszönhetően további felelősségi területekkel bővül a budapesti központ. A fejlesztés által a jármű állapotának és környezetének modellezésére szolgáló területtel bővül a magyar egység, amely a vezetéstámogató rendszerek számára szükséges környezet-érzékelésnek egy magasabb absztrakciójú szintjét valósítja meg, és így kiválóan illeszkedik a Központ már meglévő kompetenciáihoz.

A veszprémi Járműdinamikai Fejlesztési Központ bővítése

Az ESC (Elektronikus Stabilitás Szabályozás - Electronic Stability Control) rendszerek teljes körű projektfelelőse, a Járműdinamikai Fejlesztési Központ a Continental veszprémi egységében található, amely különféle szenzorokat gyárt a gépjárművek menetbiztonsági rendszereihez, a világ valamennyi autógyártója számára. A cég gyártási kapacitása folyamatosan bővül, emellett a kutatás-fejlesztési tevékenysége is fejlődik. Ebbe beletartozik más lokációk koordinálása is, melynek köszönhetően a Continental bizonyos vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgálja ki a világ minden részén. Mindezek mellett szenzorfejlesztési részlege kompetencia központ világszerte, számos szenzorrendszer tekintetében.

Az új projekt keretében többek között olyan új szenzorok és funkciók kifejlesztése zajlik majd a Continentalnál, amelyek az automata vezetés, illetve a magasan automatizált vezetés alapját képzik, de emellett szerepet kap más elektromos jármű rendszerek kifejlesztése is.

Kapcsolódó cikkek