Elkészült a Continental átépített tesztpályája Veszprémben - VIDEÓRIPORT

Elkészült a Continental átépített tesztpályája Veszprémben - VIDEÓRIPORT

2020. 09. 24.

Elkészült a Continental átépített tesztpályája Veszprémben

Felavatták a Continental újratervezett járműdinamikai tesztpályáját. A német technológiai vállalat veszprémi létesítménye a beruházás eredményeként – a legújabb autóipari fejlesztési irányoknak megfelelően – már magas szinten automatizált biztonsági funkciók és vezetéstámogató rendszerek kipróbálására is alkalmas, ami nagyban hozzájárulhat a fejlesztési ciklusidő jelentős csökkentéséhez.

A mintegy másfél évszázados múltra visszatekintő, hannoveri központú Continental AG gumiabroncs-gyártó vállalatból mára a világ egyik vezető TIER-1 beszállítójává lépett elő. A technológiai vállalatcsoport autóipari jelentőségét jól mutatja, hogy 1997-ben kulcsszerepet játszott a hibrid meghajtású rendszerek technológiájának kifejlesztésében. A frankfurti tőzsdén jegyzett Continental a legutóbbi adatok szerint mintegy 232 000 alkalmazottat foglalkoztat 59 országban.

A Continental magyarországi érdekeltségeinek felépítését 1991-ben kezdte, és a folyamatos bővítéseknek köszönhetően mára stratégiai jelentősége lett a vállalatcsoportnál. Hazánkban jelenleg a német technológiai vállalat mind az öt divíziója jelen van: hét gyárral, egy logisztikai központtal, egy budapesti mesterséges intelligencia fejlesztő központtal és veszprémi K+F egységgel, valamint egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel. A hazánkban mintegy 8000 főt foglalkoztató Continental csoport stratégiai partnerként tekint Magyarországra, ennek eredményeként a gyártást követően egyre több magas hozzáadott értékű technológiai és fejlesztési folyamatot telepít hazánkba, amit az elmúlt tíz évben Magyarországon végrehajtott összesen 500 millió euró értékű befektetés is jól példáz.

A Continental Automotive Hungary Veszprémben a világ valamennyi autógyártója részére állít elő gépjármű menetbiztonsági rendszerekhez különböző szenzorokat. A gyártási kapacitás folyamatosan bővül, ahogyan a kutatás-fejlesztési tevékenység is. A fejlesztési központ és Kelet-Európa legnagyobb tesztpályája kiváló alapot ad az elektronikus vezérlésű fékrendszerek (ABS, ESC) és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgozó több száz fejlesztőmérnök munkájához. A Continental csoporton belül az ESC-rendszerek teljes körű projektfelelőseként – többek között a frankfurti központot koordinálva –, valamint szenzorfejlesztési kompetencia központként funkcionáló egységről kijelenthető, hogy a német technológiai vállalat Veszprémből formálja a jövő biztonságos mobilitását.

További erősíti mindezt a megújult tesztpálya, ahol helyben, valós környezetben, már öt modulon (dinamikai felület, kezelhetőségi pálya, fékfelület, emelkedő és lejtő modul, döntött gyorsítósáv) ellenőrizhetik a járműdinamikai fejlesztéseket a veszprémi mérnökök.

Kapcsolódó cikkek