A HIPA és a BBJ 2021-ben is díjazta az év külföldi vállalatvezetőit
HIPA

A HIPA és a BBJ 2021-ben is díjazta az év külföldi vállalatvezetőit

2021. 09. 24.

ExpatCEO 2021 winners

A legkiemelkedőbb Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőket díjazta immáron hetedik alkalommal a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2021-ben.

Az „Az év külföldi vállalatvezetője" (Expat CEO of the Year) díj azt a szakmai bírálóbizottság által kiválasztott vállalatvezetőt tünteti ki, aki munkájával a legtöbbet tett a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséért, és kiemelkedő tevékenységével a legnagyobb mértékben hozzájárult a hazai befektetési környezet támogatásáért. Idén az elismerést Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions Hungary vezérigazgatója vehette át, aki megköszönte üzleti partnereinek, köztük a HIPA-nak is az együttműködést, utóbbiról megjegyezve:

nagyszerű partnerek a közös célokban.

Az Ügynökség az általa alapított és odaítélt „HIPA Local Partnership Award" elismeréssel minden évben azt a külföldi vállalatvezetőt díjazza, aki tevékenyen járult hozzá a HIPA gazdaságfejlesztési céljai eléréséhez és elősegítette vállalatánál a magyar beszállítói hálózat fejlesztését. A 2021. évben Nevijo Mance, a Jaguar Land Rover Hungary műszaki igazgatója vehette át a díjat a Budapesti Mérnöki Központ létrehozása és a magyar beszállítók a Jaguar Land Rover ellátási láncába való integrálása érdekében tett erőfeszítéseiért, valamint a magyar autóipar helyzetének megerősítéséért létrejött „Innovation Bootcamp" programban vállalt szerepéért.

A rendezvény hivatalos partnere és társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) legfőbb célcsoportját és partnereit külföldi cégvezetők alkotják. Elsődleges célkitűzése, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza Magyarországra, és jelentős energiát fektet jó minőségű magyar beszállítók ajánlásába az országban már befektetőként jelen levő vállalatok számára.

Ésik Róbert beszédében kiemelte, hogy az elmúlt 18 hónap "rendkívüli kihívást jelentett", ezt rögtön ki is egészítve azzal, hogy gazdasági szempontból a fellendülés ígéretes jelei mutatkoznak már most is. Ezt követően megerősítette a további együttműködés lehetőségét a partnervállalatok vezetői felé.