A HIPA és a BBJ idén is díjazta az év külföldi vállalatvezetőit
HIPA

A HIPA és a BBJ idén is díjazta az év külföldi vállalatvezetőit

2018. 02. 12.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Hungary vezetője

Az év külföldi vállalatvezetőjének járó díjat Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp magyarországi vezetője, míg a HIPA különdíját Frank Müller, a VW Regional Office Eastern Europe irodavezetője vehette át a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Budapest Business Journal (BBJ) negyedik alkalommal megrendezett közös gálaestjén. Az „Expat CEO of the Year" elismerést a szakmai zsűri minden évben annak a személynek ítéli oda, aki kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért, a "HIPA Local Partnership Award" különdíjjal pedig a magyar beszállítók fejlesztéséért végzett kimagasló tevékenységet díjazza az ügynökség.

Frank Müller, a VW Regional Office Eastern Europe vezetője Ésik Róbert, a HIPA elnökének társaságában

Az „Év külföldi vállalatvezetője" díjat Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, mely elismerésben idén a thyssenkrupp Components Hungary vezetője, Marc de Bastos Eckstein részesült, aki beszédében elsősorban kollégáinak ajánlotta a díjat. Mint mondta, majdnem kétezer munkavállaló dolgozik a thyssenkrupp-nál, számára ezért a legfontosabb, hogy jó kapcsolatot ápoljon velük.

A rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) legfőbb célcsoportját, legfontosabb partnereit a külföldi cégvezetők alkotják. A szervezet elsődleges feladata, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza az országba, de arra is jelentős energiát fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők számára magas színvonalon teljesítő hazai beszállítókat ajánljon ki.

A díj odaítéléséről döntő grémium tagjai, valamint a 2017-es díjazottak

Az Ügynökség által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyar beszállítókért és a hazai kkv-szektor erősítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Frank Müller, a VW Regional Office Eastern Europe irodavezetője kapta.

A HIPA és az Audi Hungaria közötti szoros együttműködésnek köszönhetően 2014 óta 33 magyar kkv vett részt a Volkswagen beszállítófejlesztési szakmai programjain. A résztvevők felével azóta együttműködik a VW-csoport

– mondta Frank Müller a díjátadón.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke beszédében kiemelte:

2017-ben újabb rekordot döntött a hazai befektetésösztönzés: a HIPA támogatásával 96 beruházási projekt és minden idők legmagasabb beruházási értéke érkezett Magyarországra. Ilyen kiemelkedő eredményeket csak úgy érhetünk el, ha közösen dolgozunk a vállalatok elhivatott vezetőivel azon, hogy magyarországi kapacitásaikat tovább növeljék. Ezen növekedéseknek pedig a magyar beszállítók is nyertesei lesznek.

Kapcsolódó cikkek