Ötvennyolc millió euróért bővül a thyssenkrupp e-motor komponens gyára

Ötvennyolc millió euróért bővül a thyssenkrupp e-motor komponens gyára

2023. 10. 02.

A német tulajdonban álló thyssenkrupp magyarországi története újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a kapacitásbővítő beruházáshoz kapcsolódó bokrétaünnep a vállalat hazai útjának legújabb állomását jelöli. Az 58 millió eurós értékű projekt lehetővé teszi, hogy a thyssenkrupp elektromos járművekhez forgó tengelyeket gyártson, miközben 110 új munkahely jöhet létre.

A Magyarországon 1999 óta jelen lévő thyssenkrupp folyamatosan hajt végre beruházásokat hazánkban, és immár a 100 legnagyobb foglalkoztató, illetve a top 50 exportbevétellel rendelkező cég közé tartozik. A vállalat K+F tevékenységgel, gyártással és összeszereléssel egyaránt foglalkozik, és budapesti központja mellett négy vidéki helyszínen rendelkezik telephellyel.

A Budapesttől 70 km-re keletre található jászfényszarui telephely most nagyszabású kapacitásbővülésen megy keresztül. A jelenlegi 22 ezer négyzetméteres alapterület 8 ezer négyzetméterrel nő, ami évi 2 millió darab forgó tengely gyártását teszi lehetővé. Ilyen komponens a gyárban eddig nem készült, a cél ugyanakkor több prémium OEM igényeinek kiszolgálása. Az üzemben eddig elektronikus kormányrendszereket, valamint elektromos és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket gyártottak.

A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2026 végéig folyamatosan állnak üzembe.

A projektnek köszönhetően mintegy 110 új munkahely jöhet létre.

Kapcsolódó cikkek