Új mérnöki kapacitások létrehozásával növeli versenyképességét a thyssenkrupp

Új mérnöki kapacitások létrehozásával növeli versenyképességét a thyssenkrupp

2022. 10. 26.

thyssen1

Szegeden új thyssenkrupp mérnöki fejlesztőirodát avattak, ami hűen tükrözi azt, ahogyan a német vállalatóriás fokozza e területen folytatott erőfeszítéseit magyar operációja részeként. A közeljövőben mintegy 65 autóipari mérnököt alkalmazhatnak három helyszínen, amelyek közül Szeged lesz a fejlesztés megvalósulásának kiemelt központja.

Az ország száz legnagyobb foglalkoztatója közé tartozó német thyssenkrupp Magyarországon K+F és gyártási kapacitásokkal egyaránt jelen van. Jászfényszarun kormányszervókat és motorkomponenseket, Debrecenben rugókat gyártanak, míg Győrben futómű-üzem működik.

A budapesti és veszprémi irodák a K+F-re fókuszálnak és a nemzetközi versenyképesség növelését szem előtt tartva összesen több, mint 1.100 mérnököt foglalkoztatnak. A cég autóipari üzletága az okos vezetőrendszerek gyártásáról ismert, amelyek különböző vezetéstámogató és önvezető rendszerekkel való együttműködésre alkalmasak.

thyssenkrupp2

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. a tervek szerint a következő három évben 10%-kal növelné az alkalmazott mérnökök számát, és Szeged magától értetődő választás volt erre a célra. Az új iroda szorosan együtt fog dolgozni a budapesti és veszprémi egységekkel a legmodernebb kormányrendszerek elektronikus hardverének és szoftverének fejlesztésén. A beruházás ezen túl lehetővé teszi az eddig kiszervezett mérnöki tevékenységek internalizálását.

Ahogy Marc De Bastos Eckstein kiemelte, nemcsak Szeged, hanem az egész régió profitálni fog az együttműködésből, hiszen a vállalat jelenléte több know-how-t és szakértelmet hoz a városba, illetve összességében jövőbiztos gazdasági környezetet teremt.

Joó István

Kapcsolódó cikkek