A Şişecam kapacitást bővít, a Novation Tech fejlett technológiát telepít a VNT3 keretében

A Şişecam kapacitást bővít, a Novation Tech fejlett technológiát telepít a VNT3 keretében

2022. 02. 10.

novation_sisecamA válságra adott válaszként több lépcsőben indultak versenyképességnövelő támogatási (VNT) programok mintegy 30 különböző iparágban Magyarországon. Az ennek keretében megvalósuló legújabb VNT3-beruházások között találjuk az autóiparban tevékenykedő török Şişecam Automotive Hungary Kft. és az olasz Novation Tech Hu Kft. kapacitásbővítő, illetve új technológiát telepítő fejlesztéseit, amelyeket ezen a héten jelentettek be. 

A versenyképesség-növelő támogatási programok segítségével valósul meg többek között a körbefröccsöntött üvegtermékek előállításával foglalkozó, török érdekeltségű Şişecam Automotive Hungary Kft. beruházási programja, amelynek keretében telekvásárlás, új gépek beszerzése, valamint raktárépület megépítése valósul meg Aszódon 3 milliárd forint összértékben.

A fejlesztés további hozadéka 100 új munkahely létrehozása. A kapacitásbővítés egyben megteremti a kereteket az exportértékesítések növelésére is.

A 35 éve működő Şişecam cégcsoport napjainkra globális szereplővé nőtte ki magát: összesen 50 leányvállalatán keresztül állít elő síküveget, üvegárut és üveg csomagolóanyagokat, és termékeinek jelentős részét a világ 150 országába exportálja. Főbb exportpiacai között található Olaszország, az USA, Franciaország és Németország is.

Szintén elsősorban az autóiparban tevékenykedik az olasz Novation Tech, amely szeghalmi központját szándékozik modernizálni. A szénszállal megerősített és kompozit alkatrészeket gyártó cég Békés megyei telephelyén tervez automatizált festő részleget létrehozni, illetve lamináló helyiségeit fejleszteni a legmagasabb minőségi igények kielégítésére.

A társaság a mintegy 1,36 milliárd Ft-os beruházásának fontos része továbbá az eddig bérelt gyártócsarnokuk, illetve egy új magasfeszültségű transzformer állomás megvásárlása, ami tovább javíthatja a gazdaságos működést és a cég zöldenergián alapuló növekedéséhez is hozzájárul.

A Novation Tech olyan vezető autógyártók TIER1 és TIER2 beszállítója, mint a Ferrari, a Lamborghini, a Maserati vagy a BMW, emellett a repülőgép- és szabadidőipar szerepelőit látja el a termékeikhez nélkülözhetetlen könnyűszerkezetes struktúrákkal.

Kapcsolódó cikkek