Megvalósulási fázisba lép a Şişecam első európai üveg csomagolóanyag üzeme Kaposváron - VIDEÓRIPORT
HIPA

Megvalósulási fázisba lép a Şişecam első európai üveg csomagolóanyag üzeme Kaposváron - VIDEÓRIPORT

2022. 03. 17.

sisecam

A tavaly bejelentetteknek megfelelően az alapkőletétellel hivatalosan is megkezdődik a török érdekeltségű Şişecam Glasspackaging Hungary Kft. 255 millió eurós beruházása Kaposváron, ahol 329 új munkahely létrehozásával a vállalat első európai üveg csomagolóanyag üzeme épül.

A 35 éve működő Şişecam Törökország egyik legnagyobb múltú cégcsoportja, amely jelenleg a világ második legnagyobb üvegáru gyártója, üveg csomagolóanyagok és síküveg gyártásban pedig az ötödik helyet foglalja el világszinten.

A magyarországi beruházással a cég a belföldi piac mellett az európai piacokra kívánja eljuttatni termékeit főként az élelmiszeripar területén, így bor és egyéb alkoholos, illetve alkoholmentes italok szegmensben. A két kemencével rendelkező üzem éves kapacitása 330.000 tonna csomagolóüveg lesz.

Az európai piac a teljes globális üveg csomagolóanyag piac negyedét teszi ki. Ez a tény fontos lehetőségeket kínál az iparág gyors fejlődéséhez és vállalatunk jelenlegi termelési tevékenységének bővítéséhez. A Şişecam eddigi pozitív magyarországi tapasztalatai nagy szerepet játszottak abban, hogy az európai üveg csomagolóanyag-gyártó beruházásunk tervezésekor ezt az országot helyeztük előtérbe

– mondta Prof. Dr. Ahmet Kırman, a vállalat elnöke.

Kapcsolódó cikkek