Az Audi a győri szerszámgyár bővítésébe kezd - VIDEÓRIPORT

Az Audi a győri szerszámgyár bővítésébe kezd - VIDEÓRIPORT

2021. 05. 04.

audiAz Audi új beruházást indít győri szerszámgyárában. A mintegy 3,8 milliárd forint értékű projekt keretében a jelenlegi gyártócsarnokot 3.800 négyzetméterrel bővítik az exkluzívszériás gyártás számára, míg a logisztikai csarnok 2.500 négyzetméterrel bővül. A közel 700 munkahely megtartása mellett 30 százalékkal növekszik az exkluzívszériás gyártás kapacitása.

Az exkluzívszériás gyártásban az ajtók, sárvédők, motorháztetők, csomagtérajtók, valamint tető- és oldalelemek gyártása flexibilis robotcellákban történik, amelyek nagyszámú változtatási lehetőséget, valamit digitális megoldások bevetésével egy gyors, automatizált tevékenységváltást tesznek lehetővé.

Az Audi a győri szerszámgyár gépparkjának és exkluzívszériás gyártásának modernizálásáról, valamint az exkluzív-szériagyártás területének bővítéséről döntött. A kibővített csarnokban elsősorban a motorháztetők és az ajtók gyártásához új, speciális robotcellákat helyeznek üzembe.

A szerszámgyárban jelenleg 52.000 négyzetméteren fejlesztenek présszerszámokat és karosszériagyártó berendezéseket a sorozatgyártásban történő alkalmazásukig. Emellett az exkluzívszériás gyártásban évente az Audi- és Volkswagen Konszern 40.000 sportmodellje számára készül szinte valamennyi karosszériaelem – az Audi RS-modellek, az Audi R8, az új Audi e-tron GT, valamint Lamborghini és Bentley modellek számára.

A bővítés lehetővé teszi, hogy Győrből még több prémiumautó gyártásához járuljanak hozzá. Az összesen 6.300 négyzetméteres bővítés építési munkálatai hamarosan elkezdődnek, a projekt előreláthatóan 2022 nyarán zárul le.

Kapcsolódó cikkek