Fókuszban a fenntarthatóság az Audinál - VIDEÓRIPORT

Fókuszban a fenntarthatóság az Audinál - VIDEÓRIPORT

2020. 10. 07.

Napelempark

Európa legnagyobb, épületen kialakított fotovoltaikus rendszere készült el az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy 4.900 tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe.

Az Audi Hungária és az E.ON közös projektjének eredményeként az 160.000 négyzetméteres tetőfelületen létrehozott, több mint 36.000 napelemből álló, 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű (MWp) naperőműpark a jövőben évente több mint 9,5 GWh energiát fog termelni. Ez az energiamennyiség 3.800 háztartás éves energiaszükségletének felel meg.

Fókuszban a fenntarthatóság az Audinál

Az elmúlt évek folyamatait figyelembe véve elmondható, hogy a fenntarthatóság egyre meghatározóbb az európai gondolkodásban, az Audi Hungaria számára pedig stratégiai célkitűzés. Termékeik egyre környezetkímélőbbek, tevékenységünk ökológiai lábnyomát folyamatosan csökkentik. A vállalat az idei évtől eltérte a „MISSION:ZERO" célkitűzését, és az AUDI AG gyártótelephelyei közül másodikként karbonsemlegesen működik, amelyhez a most átadott napelempark is nagymértékben hozzájárult.

Az Audi Hungaria számára alapvetés a fenntartható működés megvalósítása. Ennek szellemében jelentős eredményeket ért el az energiafelhasználás, a szén-dioxid-kibocsátás, a vízfelhasználás és a lerakásra kerülő hulladék mennyiségének mérséklése terén. A vállalat energiaellátásának 75 százalékát már most megújuló, geotermikus energiából fedezi, valamint a vállalatnál keletkezett hulladék több mint 99 százalékát hasznosítják.

Kapcsolódó cikkek