Ismét Magyarországon fejleszt a Robert Bosch Power Tools  - VIDEÓ RIPORT

Ismét Magyarországon fejleszt a Robert Bosch Power Tools - VIDEÓ RIPORT

2018. 12. 04.

Az európai kéziszerszám-gyártás egyik leginnovatívabb vállalata ismét Magyarországon fejleszt

A Robert Bosch Power Tool mintegy 14 milliárd forint értékben európai akkumulátor-gyártási kompetencia központot hoz létre Miskolcon, valamint kapacitásbővítést hajt végre. A 20 ezer négyzetméteres új csarnokban 1200-an fognak dolgozni, és a legmodernebb technológiai színvonalú akkumulátorokat fogja szállítani a Bosch kéziszerszám és elektromos kerékpár üzletágai számára. Ezáltal Magyarország – és ezen belül Miskolc – pozíciója tovább erősödik az e-mobilitás terén.

A Bosch napjainkra hazánk egyik legnagyobb munkáltatójává, és az egyik legnagyobb külföldi befektetővé nőtte ki magát. Hazai leányvállalatainak bevétele 2017-ben 13,5 százalékos emelkedés után meghaladta az 1300 milliárd forintot. A cégcsoport Magyarországon több mint 13 500 munkavállalót alkalmaz, és csak az elmúlt évben 1000 új munkahelyet hoztak létre az országban, és számos olyan beruházást indítottak el az elmúlt időszakban, ami által a miskolci telephely Európa legnagyobb kéziszerszám gyárává, a Bosch vállalatcsoport legnagyobb egységévé vált.

A 2001-ben létrejött miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. Magyarországon mintegy 2400 főt foglalkoztat és tavaly az elektromos kéziszerszámokat fejlesztő és gyártó profiljukhoz új működési egység csatlakozott: a többek között csomagolási tevékenységeket is végző Regionális Szolgáltató Központ.

A tevékenységek egy részének új csarnokba történő áttelepítésével a vállalat nagyobb területen folytatja a termelést, ezáltal csökkenti a komplexitást és a költségeket is, emellett ez az átszervezés további növekedési lehetőséget is jelent. A technológia-intenzív beruházás keretében nem csupán elektromos kéziszerszámokhoz, hanem elektromos meghajtású kerékpárokhoz (eBike) is készülnek majd akkumulátorok a 20 000 négyzetméteres, 1200 munkavállaló fogadására képes új csarnokban. Mindezek eredményeként a miskolci kéziszerszámgyár a Bosch európai akkumulátor-gyártási kompetencia központjává lép elő.

Magyarország fontos részét képezi a Bosch globális K+F hálózatának. 2017-ben összesen 55 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre a vállalat hazánkban, továbbá több mint 2300 szakembert foglalkoztattak K+F területen. A német ipari óriás így élen járója annak a folyamatnak, mely a „Made is Hungary" időszakából az „Invented in Hungary" korszakába továbblépést jelenti. Ezen felül a cégcsoport 14 oktatási intézménnyel működik együtt, ebből négy intézmény hallgatóinak kínál gyakorlatorientált duális képzést, ami a munkaerő utánpótlását is elősegíti.

Kapcsolódó cikkek