Két új jelentős fejlesztéssel erősíti magyarországi jelenlétét a Bosch csoport

Két új jelentős fejlesztéssel erősíti magyarországi jelenlétét a Bosch csoport

2023. 09. 11.

Az idén húszéves Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2025 közepéig két, összesen 48 millió euró értékű beruházást valósít meg miskolci telephelyén. A vállalat 12 millió euróért tovább bővíti az elektromos hajtások fejlesztését és tesztelését Miskolcon, emellett mintegy 36 millió eurót fordít gyártási kapacitásának bővítésére.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-t 2003-ban alapították. Székhelye Miskolcon található, ahol három telephellyel is rendelkezik, továbbá egy fióktelepe van Felsőzsolcán.

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója két új projekttel bővíti az elektromos meghajtások üzletághoz tartozó miskolci vállalata tevékenységét.

A Bosch miskolci autóipari gyárában megvalósuló beruházások célja, hogy a vállalat fejlesztési tevékenységét, kompetenciáit és a kapcsolódó gyártási infrastruktúrát megerősítse, valamint még erősebb szinergiát hozzon létre a termék- és folyamatfejlesztési tevékenység és a termelési területek között.

A K+F területén az eBike meghajtások új generációjának fejlesztésével, valamint az autóiparban használatos klímabefúvó motorok, keringető szivattyúk és szelepek terén erősíti tevékenységét. A megvalósuló beruházás volumene 12 millió euró, amelynek eredményeképpen 60 új munkahely jöhet létre. Ezek közül 45 felsőfokú képzettségű munkavállaló számára nyílik munkalehetőség.

Ezen túl a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. eszköz alapú beruházásának keretében a miskolci üzemben több terméktípus (klímabefúvó motor, motorhűtő ventilátor, eBike hajtómű) új generációjához szükséges szerelősorok kapacitását bővítik, valamint kapacitást hoznak létre az újonnan kifejlesztett termékek előállításához is. A beruházás volumene 36 millió euró.

Kapcsolódó cikkek