Bővített kapacitással üzemel tovább a Sanofi előre töltött fecskendőüzeme

Bővített kapacitással üzemel tovább a Sanofi előre töltött fecskendőüzeme

2023. 09. 08.

Ünnepélyes keretek között átadták a Sanofi csanyikvölgyi üzemében megvalósított legújabb fejlesztést, amelynek eredményeképpen közel 8 milliárd forint beruházásával másfélszeresére nő az előretöltött fecskendők gyártási kapacitása.

Az 1973-ban alapított Sanofi a világ egyik vezető gyógyszeripari szereplője, termékeit 170 országban forgalmazzák. A párizsi székhelyű vállalat közel négy évtizede működteti a Miskolc közelében fekvő csanyikvölgyi gyáregységét, amely üzembe helyezte bővített kapacitású előretöltött steril fecskendő gyártósorát.

Az üzem a mostani közel 8 milliárd forint értékű fejlesztés révén megőrzi vezető szerepét a sok esetben életmentő, vérhígító injekciós termékek előállításában a Sanofi cégcsoporton belül.

A magyarországi telephely évente több mint 200 millió injekció egységgel járul hozzá betegek millióinak gyógyulásához, ami hozzájárul ahhoz, hogy a Sanofi Magyarország második legnagyobb gyógyszergyártója és a 15. legnagyobb hazai exportőr vállalata.

A gyártóegység több mint 400 jól képzett szakembernek biztosít munkát, amellyel Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Kapcsolódó cikkek