Újabb fejlesztés indul Európa egyik legkorszerűbb injekciógyártó üzemében - VIDEÓRIPORT

Újabb fejlesztés indul Európa egyik legkorszerűbb injekciógyártó üzemében - VIDEÓRIPORT

2020. 09. 17.

Újabb fejlesztés indul Európa egyik legkorszerűbb injekciógyártó üzemében Csanyikvölgyben

Az elmúlt évek beruházásai után újabb jelentős fejlesztést indít miskolc-csanyikvölgyi üzemében a Sanofi. A 24 millió euró értékű bővítés eredményeként 50 százalékkal növekszik az előretöltött fecskendők gyártási kapacitása, ezáltal jelentősen javul a betegek hozzáférése a francia óriásvállalat életmentő, véralvadás-gátló készítményéhez.

Az 1973-ban alapított Sanofi a világ egyik vezető gyógyszeripari szereplője, termékeit 170 országban forgalmazzák. A párizsi székhelyű vállalatcsoport 100 országban több mint 100 000 főt foglalkoztat, és kiemelt figyelmet fordít a kutatás-fejlesztésre.

A Sanofi Magyarország második legnagyobb egészségügyi vállalata és a hazai gazdaság 15. legnagyobb exportőrekén, valamint 2013 óta a magyar kormány stratégiai partnere. A vállalat Magyarországon öt telephellyel rendelkezik: a budapesti központi telephelyen és kutatóközpontban a kémiai fejlesztés és a gyártás egyaránt jelen van, de Veresegyházán és a Miskolc melletti Csanyikvölgyben is rendelkeznek termelőegységekkel, emellett a nagytétényi logisztikai és disztribúciós központ 59 gyár termékeiből több mint 50 vevőt szolgál ki évente mintegy 290 millió doboz gyógyszerrel.

A jelen beruházásban érintett Csanyikvölgyben magas szintű gyártási biztonság és steril környezet mentén állítják elő az egészségügyi használatra szánt termékeket, amely kiemelkedő szakértelmet igényel és a folyamat vége magas hozzáadott értékű, kiemelt technológiai színvonalú termék. Végsterilezett ampullák, injekciók és aszeptikusan előállított, előretöltött fecskendős injekciók gyártása zajlik világszínvonalú technológia alkalmazásával. A gyártóegység több mint 400 jólképzett szakembernek biztosít munkát, amellyel Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

A csanyikvölgyi gyáregységben az elmúlt évek során több mint 24 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások, ezzel a gyártóhely Európa egyik legkorszerűbb injekciógyártó üzemévé vált. Az új nagysebességű, előretöltött steril fecskendőgyártósoron készült véralvadásgátló készítmények 2022 áprilisától válnak elérhetővé.

Kapcsolódó cikkek