Bővíti salgótarjáni üzemét a Bumchun

Bővíti salgótarjáni üzemét a Bumchun

2024. 07. 23.

Újra Magyarország mellett tette le a voksát a dél-koreai Bumchun. A fémmegmunkálással, illetve akkumulátor-alkatrészek gyártásával foglalkozó társaság 2019-ben épült üzemét bővíti 56,3 millió euró értékű beruházásával. A Bumchun a salgótarjáni bővítés keretében a korábban létrehozott gyártókapacitását további 4 gyártósorral növeli, amellyel 400 új munkahelyet teremt.

A dél-koreai Bumchun vállalatcsoport több mint 4 évtizedes múltra tekint vissza, elsősorban fejhallgatók és precíziós audiorendszer-komponensek, valamint elektromos járművekhez használt akkumulátor-alkatrészének gyártásával vált ismertté világszerte. 2019-ben alapította meg Salgótarjánban első, Dél-Koreán kívüli üzemét, ahol azóta is elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt alumínium csatlakozókat.

A Magyarország és Dél-Korea között fennálló gazdasági kapcsolat rendkívül gyors ütemben fejlődött az elmúlt években. Az ázsiai ország immár a 3. legjelentősebb befektető a hazánkban jelenlévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve. A tendenciát tovább erősítve, a megnövekedett piaci igényekre is reagál a Bumchun salgótarjáni újrabefektetési döntése. Az 56,3 millió euró összértékű bővítő beruházással a meglévő 2 gyártósor mellé további 4 gyártósorral és egy új csarnokkal gyarapszik az operáció.

Az elektromos járművekhez használt alumínium akkumulátorcsatlakozók gyártásának specialistája további 400 munkahelyet hoz létre a térségben.

Kapcsolódó cikkek