Budapesten hozza létre európai kompetenciaközpontját a Sanofi - VIDEÓRIPORT

Budapesten hozza létre európai kompetenciaközpontját a Sanofi - VIDEÓRIPORT

2019. 10. 02.

Dominique Carouge. Executive Vice President, Business Transformation.

Kompetenciaközpontot, úgynevezett Center of Excellence-t hoz létre Budapesten a Sanofi. A vezető francia gyógyszeripari vállalat legújabb magyarországi egységében kezdetben 100 fő, hét nyelven támogatja a Sanofi leányvállalatait könyvelés, HR és pénzügy területeken, de 2022-ig 350 főre bővül a központ.

Az 1973-ban alapított Sanofi a világ egyik vezető gyógyszeripari szereplője, termékeit 170 országban forgalmazzák. A párizsi székhelyű vállalatcsoport 100 országban több mint 100 000 főt foglalkoztat, és kiemelt figyelmet fordít a kutatás-fejlesztésre.

A Sanofi Magyarország egyik vezető gyógyszeripari vállalata, a hazai gazdaság 16. legnagyobb exportőre és a 21. legnagyobb árbevételű vállalata 2013 óta a magyar kormány stratégiai partnere. A budapesti telephelyen és K+F központban folyik a kémiai fejlesztés és gyártás, de Veresegyházán és a Miskolc melletti Csanyikvölgyben is rendelkeznek kisebb termelőegységekkel, emellett a nagytétényi logisztikai és disztribúciós telephely 59 gyár termékeiből több mint 50 vevőt szolgál ki évente mintegy 290 millió doboz gyógyszerrel.

A Sanofi legújabb magyarországi beruházásával csatlakozik az üzleti szolgáltató szektorban működő több mint 110 központhoz, amelyek több mint 50 000 főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó, nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. Mitöbb, a Sanofi az új irodára nem egyszerű SSC-ként, hanem kompetenciaközpontként, Center of Excellence-ként tekint, ahol kifejezetten magas hozzáadott értékű tevékenységet fognak folytatni. A 100 fővel induló új iroda kezdetben hét nyelven támogatja majd a Sanofi európai és észak-amerikai leányvállalatait könyvelés, HR és pénzügy területeken, de a 2022-ig tervezett dinamikus létszámnövekedéssel várhatóan a szolgáltatási portfólió is bővülni fog.

2018-ban a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 10 pozitív, az üzleti szolgáltató szektorba tartozó projektet kezelt, ezeknek köszönhetően összesen 1243 új munkahely jön létre Magyarországon. Ezen túlmenően a HIPA jelenleg is 7 aktív, döntés előtti, a BSC szektorba tartozó projektet kezel. Amennyiben a tárgyalási folyamatok végét követően a jelenleg ismert paraméterekkel valósulnak meg ezek a projektek, úgy a beruházások által összesen 590 új munkahely jön létre.

Kapcsolódó cikkek