Budapestet választotta a régióban a Thermo Fisher - VIDEÓ RIPORT

Budapestet választotta a régióban a Thermo Fisher - VIDEÓ RIPORT

2018. 10. 16.

Budapestet választotta a régióban a Thermo Fisher

Magyarországon hozza létre legújabb üzleti szolgáltató központját a Thermo Fisher. A magas hozzáadott értékű orvosi-egészségügyi termékeket gyártó, amerikai központú vállalat új vadonatúj budapesti irodája az európai, közel-keleti és afrikai régió (EMEA) ügyfeleit támogatja pénzügyi és ügyfélszolgálati területeken. A vállalat jelenlegi száz fős létszám jelentős emelkedésével számol 2020-ig.

A jogelődjein keresztül több mint hatvan éves múltra visszatekintő egyesült államokbeli vállalat jelenlegi formájában 2006 óta működik, amikor Thermo Electron Corporation és a Fisher Scientific Interational egyesülésével létrejött a Thermo Fisher Scientific. A csoport széles körű orvosi portfóliója többek közt elemzőeszközöket, szoftvereket és egyéb termékeket kínál gyógyszerkísérletekhez, orvosi és biológiai kutatásokhoz, vakcinagyártáshoz és diagnosztikához, az orvostudomány szinte valamennyi szegmensét lefedve. A világszerte megközelítőleg 70 000 szakembert foglalkoztató vállalat minden évben jelentős összeget fordít kutatás-fejlesztésre, csak 2017-ben mintegy 900 millió dollárt költöttek k+f tevékenységre.

A Thermo Fisher globális üzleti stratégiája értelmében új lokáció megnyitása mellett döntött a közép-kelet európai régióban, ahol a döntés- előkészítési folyamatok végén Budapest bizonyult az ideális választásnak. Az újonnan felépült irodaházban helyet kapó egységből a pénzügyi és ügyfélszolgálati funkciók elsősorban az EMEA régió ügyfeleit támogatják, amihez képzett, nyelveket, sőt a régió kiterjedtsége és sokszínűsége miatt különleges nyelveket is beszélő szakemberekre van szüksége a vállalatnak, amit leginkább hazánkban látott biztosítottnak.

Magyarországon mintegy 110 üzleti szolgáltató központ (BSC) működik, amelyek mintegy 50 000 főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó (1980 és 1999 között született), nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. Az átlagosan öt, de akár harminc nyelven szolgáltató egységek nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több tehetséges, jól képzett munkaerő találjon karrierlehetőséget Magyarországon. A magas fizetés, a gyors előrelépési lehetőségek és az idegen nyelvek használata miatt egyre több diplomás fiatal számára nyújt karrierlehetőséget az ágazat.