Csúcstechnológiás elektromos és hibrid járműalkatrészek gyártásába kezd a Flex

Csúcstechnológiás elektromos és hibrid járműalkatrészek gyártásába kezd a Flex

2024. 05. 29.

Zalaegerszegen egyszerre két helyszínen hajt végre beruházást az immár több mint három évtizede a magyar piacon tevékenykedő Flex. Az amerikai-szingapúri vállalat a bővítés nyomán globális OEM vállalatok – a BMW, a Ford és a Volkswagen – továbbá TIER1 beszállítók részére kezd csúcstechnológiás elektromos és hibrid járműalkatrészek gyártásába. A 210 új munkahelyet teremtő, 90 millió euró értékű beruházás tovább erősíti a vállalat és Zalaegerszeg kiemelt járműipari pozícióját országos és európai szinten egyaránt.

A Szilícium-völgyben alapított, de szingapúri bejegyzésű vállalat az elmúlt több mint 50 évben egy multinacionális diverzifikált gyártó céggé nőtte ki magát, amely több mint 100 érdekeltséggel rendelkezik, több mint 30 országban. A vállalat az embereket és a tudományos-technikai fejlesztéseket összekapcsoló intelligens termékeket tervez és gyárt 12 ipari szegmensben. Partnerei között megtalálható többek között a Bose, a Google, a Lenovo és a Nike.

Három évtizedes hazai jelenléte alatt a Flex (korábban Flextronics) folyamatos újrabefektetéseivel bizonyította, hogy hosszú távú partnerként tekint Magyarországra: két érdekeltséggel és számos telephellyel rendelkezik, legújabb beruházásával pedig a zalaegerszegi, autóipari részegységeket bővíti.

A változó piaci igényeket kiszolgáló, 90 millió euró értékű fejlesztés keretében kibővül a cég egyszerre két – a Zala B telephelyen és a ZalaZone területén található – gyártócsarnoka is. Az új egységekben OEM vállalatok, többek között a BMW, a Ford és a Volkswagen számára, továbbá TIER1 beszállítók részére készülnek majd csúcstechnológiás, elektromos és hibrid járműalkatrészek.

A beruházás összesen 210 új, ebből 20 kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó munkahelyet teremt.

Kapcsolódó cikkek