Elhelyezték az AVL új magyarországi központjának alapkövét Érden - VIDEÓRIPORT

Elhelyezték az AVL új magyarországi központjának alapkövét Érden - VIDEÓRIPORT

2019. 06. 24.

Elhelyezték az AVL új magyarországi központjának alapkövét Érden

Érden létesíti új magyarországi vállalati központját és tesztbázisát a világ vezető független járműipari fejlesztő vállalata, az osztrák AVL. Az 5,6 hektáron, zöldmezős beruházással megvalósuló új komplexumban 2020-tól hagyományos és elektromos tesztpadokkal egyaránt dolgoznak majd az új generációs belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztése, szimulációja és tesztelése kapcsán.

Az AVL Hungary 17 éves története alatt élvonalbeli kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásrendszerek területén. Az AVL hazai részlegében 2010-ben még alig száz, ma azonban már közel 400 munkatárs menedzsel teljes fejlesztési ciklusokat, illetve vesz részt a motortervezés, a szoftverfejlesztés, a szimuláció, a gyártástervezés, a kalibráció és a tesztpados mérés különböző fázisaiban. A globálisan alkalmazott 9500 munkatárs kimagasló teljesítményének köszönhetően az AVL műszaki innovációi ma már öt kontinens személyautó-, nehézgépjármű-, munkagép-, vasúti és hajóiparában jelennek meg, többek között a Magyarországon készülő személyautókban és haszongépjárművekben is.

Az osztrák vállalat folyamatosan bővít hazánkban, amit jól mutat, hogy 2018-ban megduplázta foglalkoztatotti létszámát, de a következő évekre is jelentős létszámbővüléssel számolnak. A Kecskeméten és Zalaegerszegen működő egységek mellett jelenleg Budapesten található a magyarországi központ, amely 2020-tól költözik az új érdi komplexumba, amely az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. Itt kap helyet hamarosan 12 tesztpad is, amelyek 2020-ra készülnek el, 2021-re pedig teljes kapacitással működik majd az új AVL főhadiszállás és K+F központ.

Az AVL Hungary – a belső égésű motorok tökéletesítésén kívül – egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetkímélő elektromos és hibrid megoldásokra, továbbá az önvezető gépjárművek fejlesztésére is, mely területek a közeljövőben a járműipar legfőbb fókuszát jelentik.

Kapcsolódó cikkek