Új járműipari tesztbázist és fejlesztőközpontot épít Érden az AVL - VIDEÓ RIPORT

Új járműipari tesztbázist és fejlesztőközpontot épít Érden az AVL - VIDEÓ RIPORT

2018. 11. 20.

Új járműipari tesztbázist és fejlesztőközpontot épít Érden az AVL

Érden létesíti új magyarországi vállalati központját és tesztbázisát a világ vezető független járműipari fejlesztő vállalata, az osztrák AVL. Az 5,7 hektáron, zöldmezős beruházással megvalósuló új komplexumban 2020-tól hagyományos és elektromos tesztpadokkal egyaránt dolgoznak majd az új generációs belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztése, szimulációja és tesztelése kapcsán.

Az AVL Hungary 15 éves története alatt élvonalbeli kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásrendszerek területén. Az AVL hazai részlegében 2010-ben még kevesebb mint száz, ma azonban már több száz munkatárs menedzsel teljes fejlesztési ciklusokat, illetve vesz részt a motortervezés, a szoftverfejlesztés, a szimuláció, a gyártástervezés, a kalibráció és a tesztpados mérés különböző fázisaiban. A globálisan alkalmazott 9500 munkatárs kimagasló teljesítményének köszönhetően az AVL műszaki innovációi ma már öt kontinens személyautó-, nehézgépjármű-, munkagép-, vasúti és hajóiparában jelennek meg, többek között a Magyarországon készülő személyautókban és haszongépjárművekben is.

Az osztrák vállalat folyamatosan bővít hazánkban, amit jól mutat, hogy 2018 év végére megduplázza év eleji létszámát, de a következő évekre is jelentős létszámbővüléssel számolnak. A Kecskeméten és Zalaegerszegen működő egységek mellett jelenleg Budapesten található a magyarországi központ, amely 2020-tól költözik az új érdi komplexumba.

Az AVL Hungary – a belső égésű motorok tökéletesítésén kívül – egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetkímélő elektromos és hibrid megoldásokra, továbbá az önvezető gépjárművek fejlesztésére is, mely területek a közeljövőben a járműipar legfőbb fókuszát jelentik.

Kapcsolódó cikkek