Új járműcsarnok alapkőletételével folytatódik az AVL Hungary beruházása Érden - VIDEÓRIPORT

Új járműcsarnok alapkőletételével folytatódik az AVL Hungary beruházása Érden - VIDEÓRIPORT

2022. 03. 07.

avl

Letették a hajtásláncrendszerek vezető fejlesztői közé tartozó AVL Hungary új járműcsarnokának alapkövét Érden, ahol a cég új központját és járműipari tesztbázisát építi ki. A 2018-ban bejelentett beruházás aktuális üteme 20,1 millió euróból valósul meg és 250 új munkahelyet teremt.

A tervek szerint 2022 végére elkészülő járműcsarnok két szekcióból áll majd: a kisebbik részén különböző hajtáslánc elemek szerelésére, átalakítására, műszerezésére lesz lehetőség, de itt kap helyet például a raktár, a hegesztő- és megmunkáló műhely, és egy irodahelyiség is. Az épület nagyobbik részén a tesztelési terület és prototípus-tároló helyezkedik el.

A járműcsarnok építése mellett folyamatban van egy háromszintes, 3.250 négyzetméteres alapterületű irodaház építése is.

A grazi központú AVL belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozik, és a globális járműipar egyik meghatározó szereplője. A 2002-ben alakult AVL Hungary Kft. érdi székhelyén végzett beruházásai mellett az egy K+F központnak otthont adó kecskeméti és a járműtesztelésre fókuszáló zalaegerszegi telephelyét is tovább fejleszti.

Kapcsolódó cikkek